x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon Powershot G12. Creează dependenţă

Canon Powershot G12. Creează dependenţă

de Alexandru Radescu    |    16 Dec 2010   •   01:08
Canon Powershot G12.  Creează dependenţă

142727-powershot-g12.jpgCum „ajutoarele” Moşului sunt la zi şi cu piaţa de electronice, cu siguran­ţă că o cameră foto precum G12 de la Canon este pe mai multe liste din scrisorile care se vor materializa peste puţine zile. Nu pentru design, nu pentru că este proaspăt pe piaţă, nu pentru că este pur şi simplu „cel mai performant model” din seria sa. Experienţa pe care am avut-o cu G12, în perioada de tes­ta­re, a fost una peste care nu poţi trece cu uşu­rinţă. De la macro-urile în care obiec­ti­vul aproape că atinge subiectul de fo­to­­grafiat şi până la seria de moduri crea­tive (fish-eye, miniature), noul Powershot de la Canon este o cameră care îţi dă iluzia că deţii un model profesionist. Poa­te de aici şi motivul pentru care pre­ţul este destul de ridicat: 2.500 lei. Cam mult, fie el şi un „compact premium”.

Aşadar, dotările modelului PowerShot G12 integrează un set de lentile wide-angle de 28 mm şi zoom optic 5x. Camera beneficiază de tehnologia Hybrid IS, care creşte eficienţa stabilizatorului optic de imagine atunci când se fotografiază în modul macro. Este primul model din seria G echipat cu sistemul HS - un ansamblu format dintr-un senzor CCD ultra-sensibil, de 10.0 MP, şi un procesor DIGIC 4 conceput să ofere imagini de calitate în toate condiţiile de iluminare. Totuşi, din testele pe care le-am făcut, un nivel superior ISO 1200 înepe să dăuneze calităţii imaginii. Iar pentru experienţe multiple, ecranul LCD (2.8 inci) este, în continuare, rabatabil.

Pentru prima dată prezent la un model din serie, G12 oferă înregistrare video HD (720p) la 24fps şi sunet stereo. După cum mai spuneam, modul „Miniature” este diponibil atât pentru modul de fotografiere, cât şi pentru cel video, prin reproducerea efectului produs de o lentilă tilt-shift (funcţie de control al perspectivei). Efectul Fish-eye („ochi de peşte”) reproduce distorsiunile produse de o lentilă fish-eye, adăugând un nou unghi capturilor de portret sau peisaj.

La fotografierea de pe un trepied, PowerShot G12 face trei fotografii cu expuneri diferite ale aceleaşi scene îna­in­te de a analiza şi crea o singură imagi­ne finală. Şi nu mai puţin important, pentru a urmări subiecţii aflaţi în miş­ca­re, sau pentru a ajuta la obţinerea de re­zul­tate creative, noul mod Tracking AF a fost adăugat modelului PowerShot G12.

×
Subiecte în articol: tehnică gadget