x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Carder microbist, reţinut de DIICOT

Carder microbist, reţinut de DIICOT

13 Mai 2010   •   00:00

Un hacker român, suporter al echipei CFR Cluj, a fost reţinut de procurorii DIICOT după ce s-a logat de pe diferite IP-uri pe site-ul de vânzări bilete a echipei CFR Cluj, de unde a achiziţionat mai multe bilete utilizând serii de carduri emise de instituţii bancare din SUA, care nu îi aparţineau.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Cluj l-au reţinut pentru 24 de ore pe Otniel Todoran, acuzat de fraudă informatică, se arată într-un comunicat, de azi, al instituţiei.

În perioada 10 aprilie - 13 mai, acesta a introdus date nereale într-un sistem informatic, "în vederea obţinerii unui beneficiu".

Procurorii DIICOT arată că Otniel Todoran s-a logat de pe diferite IP-uri pe site-ul www.bilete.cfr1907.ro, site-ul de vânzări de bilete on-line al echipei CFR Cluj, şi a efectuat mai multe tranzacţii, cumpărând bilete la meciurile echipei de fotbal CFR Cluj. El a utilizat serii de carduri emise de instituţii bancare din SUA, care nu îi aparţineau.

Todoran a fost prins, azi, când primea biletele comandate, prin intermediul firmei de curierat.

Echipa Internaţional Curtea de Argeş întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, în deplasare, formaţia CFR Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a XXXIII-a a Ligii I.

Cercetările în cazul lui Todoran au fost făcute de DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Oganizate (BCCO) Cluj.

Procurorii DIICOT cer instanţei arestarea preventivă a lui Todoran.

×
Subiecte în articol: IT