x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celulare cu gazon

Celulare cu gazon

de Alexandru Radescu    |    20 Apr 2006   •   00:00
Celulare cu gazon
EVENIMENT - DIVERTISMENT ELECTRONIC
Rivalitatea dintre cei doi mari operatori de telefonie mobila din Romania ii determina ca nu de putine ori sa-si "copieze" miscarile. Meciul de fotbal dintre Steaua si Rapid, in sferturile de finala ale Cupei UEFA, a fost si un exemplu de competitie intre Orange si Connex-Vodafone. Initial, Connex-Vodafone a anuntat posibilitatea, pentru clientii sai 3G, de a urmari meciul tur (Rapid - Steaua) in direct pe telefonul mobil. La returul de pe "Lia Manoliu" si Orange a fost prezent in "joc", astfel ca duelul de la distanta al celor doi operatori a inregistrat puncte (trafic si venituri) peste media unei seri obisnuite. In plus, din partea Connex-Vodafone a existat si posibilitatea de a urmari meciul in direct pe site-ul www.connex.ro, accessat de 20.000 de vizitatori in timpul meciului. Legat de "punctajul" din vistieria operatorilor, Orange a oferit cateva informatii, si acelea procentuale.

"La meciul Steaua - Rapid, transmis live pe portalul wap Orange World, au fost de trei ori mai multe hit-uri in comparatie cu alte evenimente live similare, iar traficul la serviciile video intre orele 20:00 si 22:30 a fost de opt ori mai mare in comparatie cu traficul normal", ne-au comunicat reprezentantii companiei. Si cum petrecerea a continuat si dupa meci (pentru o parte din suporteri), nici retelele de telefonie nu au fost abandonate.

"In intervalul de doua ore dupa terminarea meciului s-a constatat o crestere cu 60% a traficului de mesaje scrise comparativ cu perioada similara din ziua anterioara", spun oficiali Orange.

CE VOR CLIENTII

O "disputa fotbalistica" intre Connex-Vodafone si Orange exista totusi de ceva vreme.

La putin timp dupa lansarea portalului Connex Play, utilizatorilor li s-a oferit posibilitatea de a urmari fotbal pe ecranul celularului. Astfel ca din august 2005, pasionatii (cu telefoane compatibile si resurse in portofel) pot descarca videoclipuri cu fazele importante ale meciurilor din divizia A. Orange a venit luna trecuta cu o replica "live". Utilizatorii sai pot urmari in direct pe telefonul mobil meciurile din Divizia A, disponibile in portalul Orange World.

×
Subiecte în articol: orange