x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Comisia Europeană preferă iPhone şi HTC-uri

Comisia Europeană preferă iPhone şi HTC-uri

04 Aug 2010   •   00:00
Comisia Europeană preferă iPhone şi HTC-uri

Comisia Europeană a decis să-şi doteze angajaţii cu iPhone şi terminale HTC, în defavoarea BlackBerry, a declarat azi pentru Reuters un purtător de cuvânt al Executivului UE, accentuând astfel disputa mondială privind securitatea telefoanelor Research In Motion.CE, instituţie cu circa 32.000 de angajaţi, a evaluat în 2008 piaţa smartphone-urilor în funcţie de mai multe criterii, inclusiv siguranţa şi impactul financiar, odată cu dezvoltarea unei noi platforme tehnologice.

Mai multe guverne au ameninţat recent că vor reduce popularitatea BlackBerry printre oficialităţi, acuzând problemele de securitate ale reţelelor Research In Motion. Arabia Saudită s-a alăturat ieri Emiratelor Arabe Unite, Indiei şi Kuweitului.

Autorităţile sunt îngrijorate pentru că nu pot monitoriza traficul efectuat pe telefoanele Blackberry, deoarece, spre deosebire de Nokia sau Apple, serviciile oferite de Research In Motion sunt controlate în reţele interne, care procesează transmisii criptate în centre de servere din Canada şi Marea Britanie.

Anterior, Comisia a folosit PDA-urile produse de Qtek, companie deţinută acum de grupul taiwanez HTC, care produce şi smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

Potrivit sursei citate, decizia CE de a evita BlackBerry afectează 2.500 de angajaţi. David Yach, chief technology officer la RIM, a declarat ieri pentru Reuters că nu crede că guvernele vor pune în aplicare ameninţările, deoarece mulţi oficiali de stat depind în mare măsură de telefoanele BlackBerry.

Însă telefoanele BlackBerry, odată considerate un standard în business, şi-au pierdut din aura de exclusivitate şi nu mai sunt indispensabile, după ce companiile concurente au lansat telefoane tot mai avansate, iar oamenii de afaceri şi angajaţii marilor companii vor mai multă performanţă.

Gigantul bancar britanic Standard Chartered a decis în acest an să dea angajaţilor opţiunea de a înlocui telefoanele BlackBerry cu iPhone-uri, măsură care ar putea muta mii de bancheri la Apple.

Totodată, mulţi înalţi oficiali francezi au primit smartphone-uri criptate special, după ce o agenţie de securitate a recomandat ca miniştrii şi preşedintele Sarkozy să nu mai folosească BlackBerry, din cauza problemelor de securitate.

Nokia este încă lider pe piaţa globală a smartphone-urilor, cu o cotă de 40%, urmată de RIM, cu 19%, şi Apple, cu 14%.

×
Subiecte în articol: IT