x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Competiţiile gamerilor din România, transmise pe Dolce Sport

Competiţiile gamerilor din România, transmise pe Dolce Sport

de Alexandru Radescu    |    02 Mai 2012   •   09:13

Campionatele nationale de jocuri video organizate de Professional Gamers League in 2012 vor fi transmise pe Dolce Sport, in urma unui parteneriat semnat de PGL cu Romtelecom. Primul eveniment PGL televizat va fi finala Campionatului National de Sport Electronic ( 26-27 mai). La competitie sunt asteptati 150 jucatori care vor concura pentru titlul de "cel mai bun' in sesiuni de Counter Strike 1.6, Dota 2, StarCraft 2, FIFA 12.

PGL estimeaza un numar total de peste 500.000 de jucatori in Romania pentru cele patru titluri incluse in competitiile de anul acesta. Dintre acestia, 10% sunt jucatori profesionisti care se antreneaza in fiecare zi minim 2-3 ore.

Conform PGL, lansarile jocurilor DOTA2 si Counter Strike Global Offensive ar putea duce anul acesta la o dublare a numarului de jucatori, atat in categoria amatorilor cat si in zona de profesionisti. La aceasta crestere importanta vor contribui si premiile substantiale pe care gamerii le vor putea accesa prin participarea la aceste competitii.

×