TIPS & TRICKS > VNC
Cum te conectezi la calculatorul de acasa cand nu esti acasa? Folosesti un program de tip VNC (Virtual Network Computing)
Esti in vacanta si trebuie sa te apuci de lucru la ceva important, dar nu ai nici materialele necesare, nici programele care-ti trebuie? Cu un program de administrare la distanta te poti conecta la calculatorul tau de oriunde si poti lucra pe el ca si cum ai sta in fata propriului monitor. Pentru a te putea conecta la computer de la distanta ai nevoie ca ISP-ul (Internet Service Provider) tau sa iti ofere acces direct la internet (ip propriu). Asta inseamna ca intre tine si gateway-ul de internet nu trebuie sa existe un router sau firewall care sa blocheze porturile virtuale ale computerului.
NU AI IP PROPRIU. In cazul in care esti fericitul detinator al unui contract de internet cu o retea de cartier ce nu ofera asa ceva, singura solutie este sa rogi administratorul retelei sa iti forwardeze un port pe care il poti folosi
ca ruta de acces in calculator.
Pentru a afla cum, viziteaza site-ul http://portforward.com . IP DINAMIC. Daca ai un ip dinamic (acesta se schimba la fiecare repornire), atunci este necesar sa iti faci un cont pe http://www.no-ip.com, sa downloadezi NO-IP DUC si sa il folosesti pentru a-ti atasa de IP-ul dinamic, automat, la fiecare repornire, un DNS. Asta inseamna ca o adresa de gen "x.myvnc.com" ii va fi asignata intotdeauna IP-ului tau curent, nemaifiind nevoie sa memorezi IP-uri de fiecare data cand pleci de acasa.
Remote Administrator
|
|
Ultr@VNC
Clientul sau Viewer-ul acestui program, desi pare complicat la prima vedere, vine deja configurat si detecteaza automat pluginurile instalate, cum ar fi Repeater-ul, care te ajuta sa te conectezi atunci cand esti in spatele unui router, sau NAT-to-NAT, care ajuta la interconectarea a doua computere aflate amandoua in spatele unui firewall sau router.Citește pe Antena3.ro
|
|