x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Costurile informatizarii - Guvernele cheltuiesc cu IT 138 miliarde $

Costurile informatizarii - Guvernele cheltuiesc cu IT 138 miliarde $

de Alexandru Radescu    |    17 Mai 2006   •   00:00
Costurile informatizarii - Guvernele cheltuiesc cu IT 138 miliarde $

In 2006, la nivel mondial, guvernele vor cheltui peste 138 de miliarde de dolari pentru tehnologia informatiei, reprezentand 12,2% din cheltuielile gene-rale cu servicii si produse IT in acest an.

Una dintre principalele trei industrii care achizitioneaza servicii si produse de tehnologia informatiei nu este o "industrie" in adevaratul sens al cuvantului, ci sectorul guvernamental. La nivel mondial, reprezentantii domeniului guvernamental nu numai ca investesc in IT sume considerabile, tot mai mari, dar sunt in acelasi timp interesati cu precadere de servicii si solutii de infrastructura decat de produse IT. Un raport IDC estimeaza ca, la nivel mondial, guvernele vor cheltui peste 138 de miliarde de dolari in 2006 pentru tehnologia informatiei, reprezentand 12,2% din cheltuielile generale cu servicii si produse IT in acest an.

SITUATIE. Potrivit raportului mentionat ("Top 10 Predictions for the Government Industry in 2006"), guvernele vor solicita solutii de afaceri totale si "procesele de selectare, achizitionare si integrare a produselor hardware si software sunt identificate si stabilite in cadrul unor servicii generale sau a unui program transformational".

Indiferent de marime, guvernele din intreaga lume se confrunta cu o serie de provocari transformationale: constrangeri bugetare, cresterea cheltuielilor privind implicarea sociala, nevoia pentru noi investitii, investitiile in competitivitatea economica.

In decembrie 2005 a avut loc semnarea acordului de imprumut intre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Comunicatiilor. Guvernul Romaniei a contractat astfel un imprumut in valoare de 60 de milioane de dolari necesar implementarii proiectului "Economia bazata pe Cunoastere".

×
Subiecte în articol: IT