x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Creativitate si disciplina

Creativitate si disciplina

18 Mai 2006   •   00:00
Creativitate si disciplina
BANI ELECTRONICI
Potrivit lui Mark Hurd, CEO Hewlett-Packard, "nevoia" de inovatie in IT este "nevoia de a reusi".

Succesul poate fi definit in moduri diferite de managerii dornici sa-si promoveze inovatia in organizatiile pe care le conduc, dar definitia succesului este pusa in practica de abilitatea organizatiilor de a-si imbunatati principalele obiective.

Alinierea domeniului IT la strategiile si nevoile industriei este evidenta, pentru un tehnologist ca mine. Asigurarea valorii unui proiect IT este echivalenta pentru mine cu ingrijirea unui copil de 1 an. Proiectele IT nu pot fi lasate nesupravegheate mai mult de cinci minute. Precum parintii, managerii trebuie sa-si concentreze atentia, disciplina, creativitatea, speranta si rezistenta pentru programele lor IT.

Managerii de valoare nu fac investitii IT inovatoare doar prin simplificarea unui proces. Ei implementeaza proiecte IT sub forma unei solutii complete (enterprise), aliniate la un program IT complex. Pentru a creste exponential valoarea investitiilor IT aflate in desfasurare, in proiecte cu autonomie proprie, este esential un program IT complet. Acesta asigura avantajele interrelationale dintre diverse proiecte si operatii distincte.

FACTORI ESENTIALI


Detaliul-cheie ce poate fi observat la organizatiile de succes este angajamentul acestora de a crea valoare asigurand factorii critici in programul lor IT:
  • 1. Managementul echipei
  • 2. Parcursul IT
  • 3. Directiile de dezvoltare IT
  • 4. Vanzarile IT
  • 5. Infrastructura IT
  • 6. Acceptare
  • 7. Training
  • 8. Adoptare
  • 9. Help Desk
  • 10. Managementul riscului
  • Roman in topul See New


    Razvan Velev, de 21 de ani, din Galati, este unul din cei cinci castigatori ai concursului Nokia Nseries See New, lansat in octombrie 2005 si incheiat la sfarsitul lui februarie 2006. El s-a inscris in concurs alaturi de alte cateva mii de persoane din intreaga lume, competitia fiind deschisa tuturor posesorilor de telefon mobil cu o camera foto de minimum 1MP.

    Una din cele doua fotografii pe care Razvan le-a inscris in concurs, intitulata "Scara catre pierzanie", a fost imaginea preferata de Juergen Teller, unul dintre cei cinci membri ai juriului si unul dintre cei mai influenti fotografi din domeniul modei din lume.

    "Aceasta fotografie mi-a atras puternic atentia, deoarece demonstreaza o stapanire foarte buna a mediului fotografic in care s-a lucrat - camera telefonului. Concurentul a transformat intr-un avantaj faptul ca aceasta camera foto integrata in telefonul mobil nu ofera o adancime mare a campului vizual si, in consecinta, a surprins o imagine realmente interesanta", a declarat Juergen Teller. Ca premiu, Razvan Velev petrece o zi alaturi de unul din cei cinci fotografi din juriu in cadrul unei sedinte foto pentru o reclama si va primi un Nokia N90.
    ×