x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cu conexiunea la internet stăm bine

Cu conexiunea la internet stăm bine

19 Oct 2010   •   00:00

România ocupă locul şapte în lume după viteza conexiunii la internet, arată un studiu global al Universităţilor din Oxford şi Oviedo, comandat de Cisco şi citat de Agerpres.



Potrivit studiului, 14 ţări din lume sunt "gata pentru viitor" în ceea ce priveşte calitatea conexiunii la internet. Pe primul loc se află Coreea de Sud, urmată de Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria, Finlanda şi România. În urma României rămân Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca şi Islanda.

Potrivit studiului, Bucureştiul se află de asemenea printre cele 38 de oraşe din lume cu cea mai bună conexiune la internet. Capitala ocupă locul 16 în lume şi locul 3 în estul Europei după Riga şi Sofia. Primele patru locuri ale acestui top sunt ocupate de oraşe din Asia, dar cele mai numeroase sunt cele europene: 30 din cele 38 de oraşe se află în Europa, şapte în Asia, iar America este reprezentată numai de New York care însă rămâne mult în spatele Bucureştiului.

Chiar dacă estul Europei se situează foarte bine în ceea ce priveşte calitatea conexiunii la internet, nu la fel de bine stau locurile când este vorba de accesul la internet. Studiul arată că în acest capitol fostele ţări socialiste rămân în urma Europei de vest şi Asiei de sud-est. O mare parte din est-europeni nu au acces la internet.

România, totuşi, se situează relativ bine şi la acest capitol. Ţara noastră ocupă locul 10 în lume după raportul calitatea conexiunii-accesul la internet. Bulgaria, care potrivit topului are o calitate a conexiunii mai bună, ocupă locul 20, deoarece se prezintă foarte prost când este vorba de accesul la internet.

×
Subiecte în articol: IT