x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum alegi sistemul de gaming potrivit

Cum alegi sistemul de gaming potrivit

18 Oct 2021   •   20:15
Cum alegi sistemul de gaming potrivit

Una dintre cele mai populare modalități de relaxare, nu doar pentru adolescenți și tineri, ci și pentru adulți, este gamingul. Fie că ești adeptul jocurilor de strategie sau al shooterelor, ori dacă îți place să joci singur sau în rețea, este important să folosești un sistem de gaming complet, componente performante și de calitate și să ai la dispoziție o conexiune rapidă la internet.

În funcție de buget, spațiu și de pasiunea pe care o ai pentru gaming, poți opta pentru o soluție de bază, compusă dintr-un singur monitor și boxele încorporate ale calculatorului, sau poți investi o sumă mai mare într-un sistem performant, pentru a beneficia de mai multe cadre pe secundă, sunet de calitate ridicată și, eventual, mai multe monitoare, pe care să le folosești concomitent. Indiferent pentru ce variantă optezi, există pe piață o mulțime de modele la prețuri variate, așa că îți va fi ușor să alegi modelul potrivit, în funcție de preferințe și de buget.

 

Care sunt componentele unui sistem de gaming

Sistemele de gaming sunt disponibile într-o varietate de modele, în funcție de performanța unității, de numărul și tipul boxelor audio și al monitoarelor, de marcă și de materialele din care sunt realizate.

Dacă pasiunea ta este gamingul, atunci ai cu siguranță nevoie de un sistem cât mai performant, cu monitoare gaming rapide și rate de actualizare nativă de până la 240Hz, imagini clare din fiecare unghi al ecranului și cel mai bun raport PPI, pentru detalii cât mai clare.

Placa video este o componentă esențială în orice sistem PC, pentru a genera și procesa imagini, funcționând ca un accelerator grafic. Pentru gaming, ai nevoie de o placă video care să redea imagini complexe în timp real, în funcție de cerințele aplicațiilor pe care vrei să le rulezi. Scopul este să creezi o configurație cât mai echilibrată, astfel încât toate componentele să funcționeze în parametri optimi.

Pentru o experiență de cea mai bună calitate, alege un sistem audio de putere mare. Ideal, pentru gaming, se recomandă o frecvență de 25.000Hz și nivel ridicat de sensibilitate al decibelilor; cu cât valoarea este mai mare, cu atât volumul emis de sistem este mai înalt.

Nu uita să acorzi atenție aspectului și construcției sistemului de gaming. Materialul din care sunt confecționate piesele trebuie să fie rezistent și durabil, iar în privința aspectului, poți alege orice tip de design dorești.

 

După ce criterii alegi sistemul de gaming

În alegerea sistemului de gaming este important să iei în considerare mai multe aspecte, pentru a obține cea mai bună și eficientă soluție pentru pasiunea ta.

Designul este un criteriu important, mai ales dacă ne referim la caracteristicile care influențează modul de utilizare, dimensiunile și greutatea. Aceste detalii trebuie să vină în completarea performanțelor ridicate de utilizare.

Este de asemenea necesar să analizezi tipul și cantitatea memoriei RAM. Analizează spațiul alocat pentru rularea sistemului de operare și partiția alocată rulării jocurilor și adaugă memoria RAM necesară pentru o calitate audio-video optimă. Este recomandat să optezi pentru produse de generație nouă de la producători cunoscuți, pentru a te bucura de cea mai bună experiență.

Un sistem de gaming nu ar fi complet fără o pereche de căști speciale, care să creeze o atmosferă de joc completă, cu microfoane de calitate, izolare optimă a sunetului, benzi reglabile de susținere și confortabile. Căștile surround sunt cele mai potrivite pentru gaming, pentru că oferă o experiență realistă. Poți alege căști cu conexiune wireless, cu Bluetooth sau mufă jack, în funcție de preferințe.

Tastaturile cu care sunt echipate PC-urile obișnuite nu sunt potrivite pentru gaming, așa că este nevoie să achiziționezi una specială. Și în cazul tastaturii poți alege tipul de conexiune cu care te împaci cel mai bine, însă tastatura wireless îți oferă mai multă libertate de mișcare. Înainte de a alege, analizează rata de transmisie a semnalului și frecvența de operare. Alte criterii de alegere sunt posibilitatea de a apăsa mai multe taste simultan, iluminarea tastelor și configurația acestora. 

 

 

Dacă ești pasionat de jocuri și ești în căutarea celui mai bun sistem de gaming, sunt o mulțime de criterii și componente pe care trebuie să le analizezi înainte de a alege. Poți completa un sistem de bază cu diverse accesorii care îți vor oferi o experiență cât mai realistă. Optează pentru componente de cea mai bună calitate, de la producători cunoscuți, și bucură-te în voie de pasiunea ta!

Sursa foto: Unsplash

 

×