x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum alegi un GPS

Cum alegi un GPS

20 Apr 2006   •   00:00
Cum alegi un GPS
TEST HARDWARE - DECIZII DE CUMPARARE
Te-ai hotarat in sfarsit sa iti cumperi un sistem GPS, insa nu stii ce sa alegi din multitudinea de produse oferite de piata? Te intrebi care este mai bun dintre ele, ce specificatii tehnice si software sa alegi? In luarea unei decizii trebuie sa stabilesti mai intai ce te intereseaza: vrei un aparat care doar te duce dintr-un loc in altul sau mai doresti pe langa asta alte functii cum ar fi: procesare de documente, verificarea e-mail-ului sau navigare pe internet? Daca cele din urma nu te intereseaza, mai degraba iti foloseste un aparat care este destinat numai pentru functia de GPS. Printre caracteristicele tehnice cele mai importante trebuie sa tii cont de puterea de receptie, pentru ca nu vrei sa te trezesti ca GPS-ul tau a pierdut semnalul. In prezent, cel mai bun standard pentru receptia antenelor de GPS este SiRF 3, care asigura gasirea mai rapida a satelitilor necesari pentru pozitionare. Astfel vei avea putine probleme atunci cand te afli in trafic.

Un alt criteriu de care trebuie tinut seama este durata bateriei, mai ales in cazul unor trasee de lungimi mari. Pentru aceasta, trebuie sa verifici autonomia bateriei specificata de producator.

Cand in sfarsit ai gasit anumite modele care sa corespunda cerintelor tale, cea mai buna metoda pentru a alege un singur aparat este sa te duci in magazin si sa te joci putin cu fiecare, pentru a vedea cu care "te intelegi" mai bine. Pe langa puterea de receptie si durata bateriei, este important sa reusesti sa il folosesti cu usurinta, ca sa nu ai batai de cap atunci cand te afli la volan.

×