De ce sunt atăt de populare şi căştigă din ce in ce mai mult teren LCD-urile in faţa televizoarelor clasice CRT? In mare parte datorită caracteristicilor şi beneficiilor lor: forma plată, subţire a acestora, spaţiul căştigat in locuintă fără bătăi de cap (pot fi instalate cu uşurinţă direct pe perete sau ocupă foarte puţin loc in bibliotecă), claritatea şi calitatea imaginii. Iţi protejează ochii şi, nu in ultimul rănd, au un preţ din ce in ce mai accesib
De ce sunt atăt de populare şi căştigă din ce in ce mai mult teren LCD-urile in faţa televizoarelor clasice CRT? In mare parte datorită caracteristicilor şi beneficiilor lor: forma plată, subţire a acestora, spaţiul căştigat in locuintă fără bătăi de cap (pot fi instalate cu uşurinţă direct pe perete sau ocupă foarte puţin loc in bibliotecă), claritatea şi calitatea imaginii. Iţi protejează ochii şi, nu in ultimul rănd, au un preţ din ce in ce mai accesib
Să fim de la inceput inţeleşi: tehnologia actuală face ca LCD-urile de high-end (şi cele mai scumpe) să egaleze in culoare, calitatea CRT-urilor şi, in acelaşi timp, consumă de două ori mai puţin şi dispun de o luminozitate superioară acestora. Aşa că să nu vă aşteptaţi la performanţe extraordinare de la televizoarele LCD "entry" sau "mid-level", pănă la urmă preţul reflectă calitatea. Iar dacă urmăriţi să achiziţionaţi un astfel de televizor doar pentru a vă uita la tv, este recomandabil să alegeţi o plasmă, deoarece are o claritate superioară LCD-ului in recepţia semnalului analogic (de ex. cablu tv).La alegerea televizorului LCD dorit ar trebui să vă uitaţi la anumite caracteristici, cum ar fi:
CONTRASTUL - caracteristica cea mai importantă pentru un LCD - reflectă in mare parte claritatea şi calitatea imaginii redate. Contrastul se referă la diferenţa de intensitate intre cel mai deschis alb şi cel mai inchis negru produs de LCD-ul respectiv. Caută o proporţie mai mare sau egală cu 800:1. Totuşi, mai mult inseamnă mai bine, dar tehnicile de marketing actuale au determinat utilizarea de către producători a unei matematici dubioase cănd calculează aceste valori. Un exemplu uşor de sesizat cu ochiul liber este acela că la niveluri de contrast ridicat, de exemplu intre 8000:1 şi 15000:1 contrast dinamic, nu se observă nici o diferenţă, poate doar in preţ şi in matematica convenţională.
LUMINOZITATEA - cu căt e mai mare luminozitatea LCD-ului, imaginea afişată se aproprie de realitate. Insă nu e sănătos pentru ochi să priviţi un ecran cu o luminozitate foarte mare. Luminozitatea este exprimată in candele pe metru pătrat (cd/m2), această specificaţie măsurănd cea mai mare cantitate de lumina care vine de la un ecran ce afişează alb pur. Aproape toate televizoarele LCD au un nivel de luminozitate de 500 cd/m2 sau mai mare, care ar trebui să fie mai mult decăt suficient, in comparaţie cu clasicele CRT-uri, care oferă o luminozitate de 100 cd/m2 sau puţin peste.
TIMPUL DE RĂSPUNS - majoritatea televizoarelor LCD aflate la vănzare oferă un timp de răspuns de 8 milisecunde (ms), dar mai există modele cu 16 ms. Pentru vizionarea filmelor, timpul reprezintă o problemă atunci cănd apare foarte multă mişcare pe ecran (filme de acţiune, spre exemplu). Efectul este destul de greu sesizabil, dar, dacă ţii să nu ai probleme cu timpul de răspuns al display-ului, e preferabil să cumperi un televizor cu plasmă.
UNGHI DE VIZIBILITATE - din cauza modului in care lumina trece prin cristalele lichide din ecran, monitoarele LCD arată cel mai bine atunci cănd stai direct in faţa lor. Luminozitatea scade şi culorile se schimbă dacă te mişti căţiva metri in lateral sau priveşti ecranul de sus. Măsurat in grade, unghiul de vizibilitate al unui LCD spune căt de mult te poţi mişca la stănga, la dreapta, mai sus sau mai jos faţă de centrul ecranului, inainte ca imaginea să se deterioreze serios. Majoritatea modelelor de pe piaţă au un unghi de vizibilitate de peste 160-165 de grade, care permite o vizualizare in bune condiţii din aproape orice poziţie.
SUNET - televioarele LCD excelează la acest capitol, dispunănd de sisteme de sunet care să iţi incănte auzul. Virtual Dolby Surround, SRS TruSurround XT, BBE ViVA, 3D Panorama, Dynamic Bass sunt doar căteva din sistemele de sunet prezente la LCD, care iţi permit să te simţi in faţa televizorului ca in propriul cinematograf. Puterea difuzoarelor nu este nici ea de neglijat, mai ales pentru audiofili, care pot descoperi puteri mai mari de 20 W pentru un difuzor.
CONECTIVITATE - o parte interesantă, dacă nu cea mai interesantă a unui LCD. Datorită multitudinii de aparate ce pot fi conectate la televizor, extensiile pentru conectivitate trebuie să fie căt mai diverse, mai ales că unele dintre acestea oferă o calitate mai bună a imaginii faţă de altele. Pentru imagini digitale de inaltă definiţie este recomandabilă conectarea fie pe HDMi, fie pe DVI, acolo unde este cazul, iar pentru sunet intrarea optică, sau, de fapt, ieşirea optică, in cazul in care vrea să redăm sunetele pe sisteme Hi-Fi.
FUNCŢII - după cum ştim cu toţii, tehnologia evoluează intr-un ritm alert, iar funcţiile disponibile la un LCD pot creşte considerabil calitatea şi claritatea imaginii reproduse. Fiecare producător şi-a dezvoltat propriile tehnologii pentru o imagine căt mai fidelă. Pe lăngă toate acestea ar trebui să ne mai uităm şi la ce mai poate face televizorul: HD Ready - dacă LCD-ul poate reda imagini High Definition, teletext - numărul de pagini pe care poate memora, posibilitatea de fast text etc.
ERGONOMIE & DESIGN - poate pentru mulţi este caracteristica principală in alegerea unui LCD. Producătorii se străduiesc să nu rămănă unul in urma altuia la acest aspect, şi cu siguranţă avem ce alege de pe piaţa de profil.
Sony KDL-32V2500
Cel mai "impunător" televizor LCD din testul nostru. In mare parte datorită caracteristicilor cu care se măndreşte, reflectate pe deplin in preţ. In primul rănd este vărful de gamă de la Sony pentru televizorele HD Ready şi singurul care are incorporat receptor DVB (Digital Video Broadcasting), care face inutilă achiziţionarea receiver-ului pentru televiziunile digitale gen DigiTV, Dolce, FocusSat etc. Bazat pe tehnologia Bravia Engine, televizorul dispune de filtru digital, ingheţare imagine (stop cadru PIP pentru intreruperea instantanee la cele mai importante scene). Beneficiază de posibilitatea de a fi rotit pentru a aşeza ecranul intr-o poziţie de vizualizare optimă. SONY KDL-32V2500 este un televizor HD Ready ce beneficiază de două intrări HDMI şi una de PC, dispune de un panou LCD S-PVA performant şi de tehnologia "Live Colour Creation", toate acestea pentru calitate ridicată a imaginii redate. Contrastul său ajunge pănă la 5000:1, fapt care se sesizează cu ochiul liber la vizionarea imaginilor video cu semnal digital. Pe lateral, televizorul are un panou de conectare rapidă a calculatorului, a camerei video etc. sau pentru intrarea semnalului audio prin mufe tip RCA şi pentru semnalul video digital prin conectorii HDMI. Sunetul beneficiază de tehnologiile SRS TruSurround XT şi BBE ViVA - tehnologie de sunet 3D de inaltă definiţie pentru două difuzoare.
Scor: 92,27
Preţ: 3.699 lei, Flamingo
Diagonală: 32 inch/82 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem TV: Pal, Secam, NTSC 3.58/4.43 (intrare video)
Rezoluţie: 1.366 x 768, High Definition (720p, 1080i)
Contrast: 1700:1, 5000:1 dinamic
Luminozitate: 450 cd/m2
Timp răspuns: 8 ms
Unghi vizibilitate (orizontală/verticală): 178/178 grade
Sunet: SRS TruSurround XT, BBE ViVA, 2 x 10 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm): 792 x 593 x 219
Greutate: 15 kg
Consum: 115 W
Conectivitate: 2 x HDMI, SCART, audio, video, PC, RF, S-Video In, PC Input (D-Sub), Pc Audio In, Audio Out, ieşire căşti
Sony KDL-32P2530
Fratele mai mic al lui 32V2500, atăt din punct de vedere al clasei din care face parte, căt şi al preţului, s-a situat surprinzător in spatele său la o distanţă de aproape 10 puncte. In mare parte datorită faptului că tehnologiile implementate fratelui său mai mare sunt majoritatea prezente şi la acest model. Fiind bazat pe acelaşi "motor" Sony, Bravia Engine, ce oferă calitate superioară a culorilor şi a clarităţii detaliului, regăsim tehnologii de imagine precum PAL 3D Comb filter şi "Live Colour Creation", care fac ca "spectrul color este să fie 30% mai larg decăt in cazul tehnologiei LCD convenţionale, obţinănd astfel tonuri cu mult mai adănci şi de mai mare acurateţe, pentru reproducerea splendidă a culorilor, exact aşa cum a intenţionat natura", conform spuselor producătorului. Ca sistem de sunet, SONY KDL-32P2530 dispunde de Surround Dolby Virtual Sound BBE ViVA, pentru două difuzoare de 10 waţi putere RMS per bucată. Designul televizorului parcă nu mai este aşa atractiv ca şi la 32V2500, fiind un amănunt la care Sony ar mai avea de lucru. Teletextul integrat are o memorie de 700 de pagini. Conectivitatea aparatului este arhisuficientă, lipsindu-i doar o ieşire audio optică pentru un semnal Hi-Fi şi bineinţeles receptorul DVB, prezent doar la modelul 32V2500. Dimensiunile sale se inscriu in clasa ergonomică, iar consumul de energie este de numai 115 W.
Scor: 83,38
Preţ: 2.882,10 lei, Flamingo
Diagonală: 32 inch/81 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem tv: PAL, SECAM, NTSC (AV)
Rezoluţie: 1.366 x 68, High Definition (720p, 1080i)
Contrast: 1200:1, 5000:1 dinamic
Luminozitate: 450 cd/m2
Timp răspuns: 8 ms
Unghi vizibilate (orizontală/verticală): 178/178 grade
Sunet: Surround, BBE ViVA, 2 x 10 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm) 797 x 580 x 220 - cu suport
Greutate: 16 kg
Consum: 115 W
Conectivitate: S-Video, A/V (RCA), Composite, PC, Audio PC, ieşire căşti
Daewoo DLP-32C3
Daewoo DLP-32C3 este surpriza plăcută a testului nostru, şi nu din punct de vedere al calităţii de excepţie, ci datorită preţului său de vănzare, cu mult sub preţul celorlalte produse din test. Un televizor LCD HD Ready, cu un contrast de numai 800:1 menţionat in cartea tehnică, dar unul dinamic de 3000:1 menţionat pe site-ul oficial al producătorului, www.daewoo-electronics.com (contrastul dinamic nu a fost luat in calcul in sistemul de punctare a caracteristicilor). Calitatea imaginilor video redate este foarte bună chiar şi in modul de recepţie analogic (cablu tv), poate datorită tehnologiei MGDI Plus (Meta Genuine Digital Image+) cu ajutorul căreia contrastele intre alb şi negru sunt adaptate dinamic in scenele intunecoase, reducănd astfel tonurile de gri. Sunetul este de asemenea uimitor prin cele două difuzoare a 20 W nominali fiecare (100 W muzicali) şi benefiază de funcţiile 3D Panorama şi Dynamic Bass selectabile din meniul propriu. Conectivitatea este un alt punct forte al modelului, acesta dispunănd de toate mufele posibile (are insă doar o mufă HDMI), chiar şi ieşire audio optică. Din păcate, conectorii sunt prost poziţionaţi dacă montaţi televizorul pe perete. Teletextul poate memora pănă la 1.000 de pagini. Raportul dintre calitate şi preţ il recomandă ca o achiziţie de luat in calcul pentru cei care nu vor să cheltuiască foarte mulţi bani pentru un televizor rezonabil.
Scor: 75,67
Preţ: 1.898 lei, Metro
Diagonală: 32 inch/81 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem TV: PAL, SECAM, NTSC (AV)
Rezoluţie: 1.366 x 768, High Definition (720p, 1080i)
Contrast: 800:1, 3000:1 dinamic
Luminozitate: 500 cd/m2
Timp răspuns: 8 ms
Unghi vizibilitate (orizontală/verticală): 178/178 grade
Sunet: 3D Panoramic Sereo, Dinamic Bass, 2 x 20 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm) 806 x 626,5 x 230
Greutate: 18 kg
Consum: 160 W
Conectivitate: HDMI, VGA (D-Sub) In & Out, S-VHS, RCA (Audio & Video), component video, 2xScart, ieşire căşti, ieşire audio optică
Panasonic TX-32LE60P
Televizorul LCD de la Panasonic - TX-32LE60P a fost foarte aproape de podium in testul nostru, ratănd "la mustaţă" locul trei. Totuşi, la fel de uşor putea trece pe locul 5, diferenţele de punctaj fiind foarte mici. Beneficiind de un design elegant, modelul oferă tehnologia AI (funcţii de control activ Contrast/ Gamma şi control activ al strălucirii, avănd ca rezultat o strălucire mai mare şi redarea mai profundă a culorii negre) pentru reproducerea unor imagini luminoase şi detaliate. Din punct de vedere al conecticii, modelul oferă şi un terminal HDMI care permite obţinerea unei calităţi spectaculoase a imaginii. Standul permite rotirea in unghi de 20 de grade pentru o poziţionare căt mai bună faţă de privitori şi oferă un unghi de vizibilitate de 178 de grade. Model HD Ready, cu un contrast dinamic de 3000:1, beneficiază de tehnologia Viera, ce oferă răspuns rapid pentru imaginile in mişcare - "Overdrive System" - , asigurănd imagini conturate, clare, cu umbre postimagine minime şi care pune in valoare toate frumuseţile de detaliu ale emisiilor de inaltă definiţie ce reproduc imagini de inaltă calitate şi pline de realism de la orice sursă HD. Televizorul beneficiază şi de Smart Sound ce inglobează boxe cu două difuzoare, pe ambele laterale ale ecranului, acest sistem de sunet focalizănd sunetul, astfel incăt pare să vină direct din centrul ecranului şi asigură o ambianţă sonoră plină de realism.
Scor: 74,38
Preţ: 2.599 lei, Flanco
Diagonală: 32 inch/80 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem tv: PAL, SECAM, AV-NTSC, NTSC, M-NTSC
Rezoluţie: 1.366 x 768, High Definition (720p, 1080i/p)
Contrast: 3000:1
Luminozitate: 500 cd/m2
Timp răspuns: 8ms
Unghi vizibilitate (orizontală/verticală): 178/178 grade
Sunet: 2 x 8 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm) 791 x 615 x 301 cu stand
Greutate: 17,4 kg
Consum: 117 W
Conectivitate: HDMI, Video Composite AV3, RCA phono, S-Video, video component (RCA phono x 3,Y, PB (CB), PR (CR)), audio pentru HDMI, PC şi component, intrare/ieşire SCARTx2, Q-Link, ieşire căşti
Philips 32PF5331
Philips propune prin modelul 32PF5331 un televizor de excepţie, care, pe lăngă imaginea şi sunetul deosebite, are şi un aspect modern şi finisaje de calitate. Dispune de un contrast de 1600:1 şi de tehnologiile "Digital Crystal Clear" - pachet de inovaţii in redarea imaginilor care reglează şi optimizează digital calitatea imaginilor pentru un contrast, culoare şi claritate ce inlătură in mare parte efectul de peliculă. Filtrul 3D separă mai bine semnalele de luminanţă şi crominanţă prin compararea imaginii de televiziune cămp-cu-cămp, pentru a separa informaţiile color de cele alb-negru şi pentru a elimina atăt punctele reziduale orizontale şi verticale, căt şi efectul "dot crawl", rezultănd astfel o imagine extrem de clară şi nedistorsionată. In materie de sunet, modelul dispune de Virtual Dolby Surround (pentru un sunet superb ce poate crea senzaţia de Dolby Pro Logic fără boxe suplimentare) şi Dynamic Bass Enhancement. Cele două difuzoare de 15W RMS sunt poziţionate in lateral faţă de ecran. Modurile picture-in-picture multiple vă permit să vizionaţi simultan două surse video picture-in-picture, alăturate sau intr-un mozaic de imagini statice. Intrarea HDMI realizează o conexiune RGB digitală necomprimată intre sursă şi ecran şi este compatibilă cu sursele DVI, insă include sunet digital. HDMI utilizează protecţia la copiere HDCP.
Scor: 73,64
Preţ: 2.799 lei, Flanco
Diagonală: 32 inch/ 80 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem tv: PAL, SECAM, NTSC (AV)
Rezoluţie: 1.366 x 768
Contrast: 1600:1
Luminozitate: 500 cd/m2
Timp răspuns: 8 ms
Unghi vizibilitate (orizontală/verticală): 178/178 grade
Sunet: Virtual Dolby Surround, stereo, 2 x 15 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm) 924 x 507 x 119
Greutate: 18,9 kg
Consum: 120 W
Conectivitate: Audio S/D, intrare/ieşire CVBS, RGB Ext 2 SCART: intrare/ieşire CVBS, S-video in, Audio S/D Conexiuni frontale/laterale: CVBS in, ieşire căşti, intrare S-Video, intrare audio S/D
Panasonic TX-32LE7
Panasonic TX-32LE7 este un televizor LCD HD Ready cu un contrast de 3000:1, din gama Viera, ce beneficiază de procesoare de imagine V-Real 2 şi "Digital Re-mastering" 1080p ce garantează o calitate superioară a imaginii, oricare ar fi sursa de semnal, tehnologia display-ului sau dimensiunea ecranului. Utilizatorul are in faţă culori naturale, mişcare, detalii şi contrast pentru imaginile intunecate. Modelul oferă o mişcare lină a imaginilor, prin reducerea zgomotului de mişcare, astfel incăt să maximizeze calitatea imaginii. Acest fapt ajută la producerea unor imagini curate şi conturate, cu o gradulaţie extraordinară, chiar şi in cazul scenelor ce contin mişcări ample. Prin sistemul Real Black Drive şi noul filtru Deep Black, ecranul LCD obţine culori negre bogate, de o profunzime excepţională. Sistemul de sunet Nicam Stereo este format din două difuzoare poziţionate sub ecran, de 8W RMS fiecare, ce beneficiază de modul ambianţă. Teletextul este de tip "Fast Text" şi poate memora pănă la 200 de pagini. Are un unghi de vizibilitate de 178 grade, atăt vertical, căt şi orizontal, şi este dotat cu un stand ce permite rotirea acestuia in unghi de 15 grade. Consumul LCD-ului este unul destul de bun, de 144 W, pentru uzul normal, şi de 1W in stand-by.
Scor: 72,71
Preţ: 2.882,10 lei, Flamingo
Diagonală: 32 inch/80 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem TV: PAL, SECAM, NTSC
Rezoluţie: 1.366 x 768, High Definition (720p, 1080i/p)
Contrast: 3000:1
Luminozitate: 500 cd/m2
Timp răspuns: 8 ms
Unghi vizibilitate (orizontală/verticală): 178/178 grade
Sunet: 2 x 8 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm) 791 x 615 x 239 cu stand
Greutate: 16 kg
Consum: 144 W
Conectivitate: HDMI, Video Composite AV3, RCA phono, S-Video, Video Component (RCA phonox 3,Y, PB (CB), PR (CR)), Audio pentru HDMI, PC şi component, intrare/ieşire SCARTx2, Q-Link, ieşire căşti
Samsung LE32R32
Reprezentantul Samsung in testul nostru este, din păcate, un model ceva mai vechi ce nu s-a ridicat la nivelul competitorilor săi, deşi este bine ştiut faptul că producătorul său este lider in domeniul dispay-urilor. Televizorul LCD LE32R32 HD Ready, cu un contrast dinamic de 2000:1, ce beneficiază de Filtru Digital Comb şi de tehnologia proprietară Samsung DNIe (Digital Natural Image engine), care foloseşte propriul algoritm de analiză a semnalului de intrare şi il converteşte intr-un semnal de ieşire optim pentru tipul de ecran disponibil (in cazul nostru LCD), garantănd de fiecare dată obţinerea unei imagini naturale şi pline de viaţă prin eliminarea perturbaţiilor transmisiei. Reglează automat nivelul contrastului, gradul de saturaţie a culorilor şi accentuează detaliile. Tehnologia DNIe ajută la obţinerea unei imagini de o calitate şi claritate rezonabile, chiar dacă semnalul de intrare este analogic (in cazul unei antene tv sau a semnalului de la compania de cablu tv). Sunetul este de tip Nicam Stereo şi beneficiază de tehnologia SRS TruSurround XT pentru cele două difuzoare de 7,5W poziţionate sub ecran. Printre funcţiile modelului se remarcă egalizatorul de sunet, stop-cadru pe imagine, blocare acces copii, oprire automată in lipsa semnalului şi teletextul, ce poate memora pănă la 1.000 de pagini. LCD-ul este dotat cu intrare HDMI cu o lăţime de bandă de 5 Gbps, ce permite o lungime a cablului de peste 15 metri.
Scor: 66,74
Preţ: 2.999 lei, Flanco
Diagonală: 32 inch/83 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem tv: PAL, SECAM, NTSC (AV)
Rezoluţie: 1.366 x 768, High Definition (720p, 1080i)
Contrast: 2000:1 dinamic
Luminozitate: 500 cd/m2
Timp răspuns: 8 ms
Unghi vizibilitate (orizontală/verticală): 170/170 grade
Sunet: SRS TruSurround XT, 2 x 7,5 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm) 797 x 651 x 249 (cu stand)
Greutate: 17,7 kg
Consum: 152 W
Conectivitate: HDMI, 2xSCART, audio, video, PC (D-Sub şi Audio), DVI, RF, Component (Y/Pb/Pr), ieşire căşti
Vortex KLC-3211QS
Iată că ajungem şi la reprezentantul nostru local in testul nostru de televizoare LCD, deşi poate e mult spus local, fiind un model fabricat in Turcia (sau China), sub marca "Vortex" proprietară a firmei romăneşti de electronice şi electrocasnice United Electric Industry. Romănii au dorit să introducă pe piaţa romănească de profil un produs accesibil căt mai multor cumpărători. Rezultatul nu este insă cel scontat, televizorul LCD Vortex KLC-3211QS fiind un produs de slabă calilate, atăt din punct de vedere al imaginii redate, căt şi al designului. Televizorul este HD ready, dar beneficiază de intrare DVI (varianta mai slabă a HDMI), are un contrast de 1000:1, care nici nu prea se simte in claritatea imaginii. Timpul de răspuns de 16 ms este o altă caracteristică ce trage in jos nota modelului. Nu este un aspect de neglijat, ţinănd cont de valoare sa ridicată. Sistemul de sunet Nicam Stereo se bazează pe două difuzoare de 4W RMS, poziţionate in lateralul ecranului LCD, care nu reproduce insă un sunet de calitate şi la o valoare suficientă pentru o sufragerie de apartament. Designul este de-a dreptul grosolan, carcasa mare de plastic dă impresia unei namile (are şi o greutate pe măsură - 23,9 kg). Finisajele dau impresia că nu sunt terminate şi că cineva mai trebuie să lucreze la ele. Ca un plus putem menţiona suportul de perete inclus, care te scuteşte de o cheltuială de căteva milioane (dacă ai nevoie de aşa ceva).
Scor: 49,12
Preţ: 2.399 lei, Flanco
Diagonală: 32 inch/81 cm
Aspect imagine: 16:9
Sistem tv: PAL, SECAM
Rezoluţie: 1.366 x 768, High Definition (1080I/720P/576P/480P)
Contrast: 1000:1
Luminozitate: 550 cd/m2
Timp răspuns: 16 ms
Unghi vizibilitate (orizontală/verticală): 170/170 grade
Sunet: Nicam Sereo, 2 x 4 waţi
Dimensiuni: L x I x A (mm) 1.000 x 568 x 254 cu stand
Greutate: 23,9 kg
Conectivitate: DVI, VGA
(D-Sub), Component, Scart, PC, ieşire căşti