x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum doi hackeri s-au jucat DOOM pe un ATM bancar! (VIDEO)

Cum doi hackeri s-au jucat DOOM pe un ATM bancar! (VIDEO)

30 Iul 2014   •   14:26
Cum doi hackeri s-au jucat DOOM pe un ATM bancar! (VIDEO)

La vremurile la care gaming-ul începuse deja să perturbe nopţile oamenilor, lăsând ochi încercănaţi şi sociopatie, o maximă spunea că un calculator nu se poate numi calculator dacă nu poate rula jocul DOOM.

Cu această filosofie în minţi şi suflete, doi hackeri australieni au pornit la periculoasa operaţiune de instalare a jocului DOOM pe un automat bancar!

Computerele pe care lucrează aplicaţiile bancare pentru ATM sunt nu sunt generic vorbind corespondente ale unor Sisteme neconvenţionale, cum ar fi de exemplu Raspberry Pi, ci pur şi simplu nişte sisteme Desktop împachetate în cutii de metal, rulând un sistem de operare acum banal - Windows XP. Deci, principala provocare a hackerilor era nu să instaleze DOOM-ul pe sistemul folosit de ATM ci să-l şi poată juca!

Instalarea a fost elementul cel mai simplu, prin intermediul unui emulator de MS-DOS, DOS BOX. Succesul a fost total, reuşind chiar să obţină funcţionarea stereo a sistemului audio şi abilitatea de a controla portul de imprimantă, pentru a tipări scorurile obţinute în joc.

Dar, cum să joci folosind doar butoanele pe care le are ca interfaţă automatul bancar. Simplu, prin intermediul unei I-PAC2, dispozitiv care emulează tastatura conectată pe USB pentru jocurile Arcade.

Departe de a fi realizat perfecţiunea, cei doi hackeri pot considera operaţiunea un bun început, demonstrând creativitate şi insistenţă în atingerea ţelului propus, hackingul fiind făcut ddar ca amuzament.



×
Subiecte în articol: hacking