x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum isi usuca rufele internautii romani

Cum isi usuca rufele internautii romani

21 Dec 2004   •   00:00

Internautii romani nu se dau in vant dupa uscatoare: 67% isi usuca hainele in baie, 40% - pe calorifer, iar 12% in camera.

CRISTIAN IONITA

OBICEI. Foarte putini internauti folosesc uscatoarele electrice
Romanii inca opteaza pentru metodele traditionale de uscare a hainelor, in principal, pentru a economisi energie electrica (90%). Surprinzator, 23% dintre respondenti considera ca hainele sunt prea delicate pentru a folosi un uscator, reiese dintr-un studiu realizat de Electrolux Romania pe site-ul www.uncaminmaisanatos.ro.

MULTE DEZAVANTAJE. "Uscatorul de rufe a fost pana acum, pe piata romaneasca, un aparat pe care numai persoanele care urmareau moda din strainatate il cumparau. In alte tari este absolut normal sa ai un uscator, probabil la fel de normal ca a avea un frigider sau un televizor in locuinta", declara Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager la Electrolux.

La intrebarea "De ce nu aveti un uscator de rufe?", 40% dintre respondenti sustin ca nu au nevoie de un asemenea aparat electrocasnic, 43% ca e prea scump, iar 51% considera ca acesta ar consuma prea mult curent. Alte dezavantaje in viziunea internautilor ar fi: faptul ca ocupa prea mult spatiu (29%) sau ca ar sifona hainele(2%).

ASPECTUL INESTETIC.In schimb, cel mai suparator lucru in intinderea rufelor la uscat in mod traditional pare a fi aspectul urat pe care il dau hainele intinse la uscat (80%), dar si durata prea mare de asteptare(54%). Desi romanii par a cunoaste avantajele acestui nou tip de produs electrocasnic - 50% il apreciaza pentru ca usuca hainele mai repede, iar 23% l-ar folosi pentru ca face hainele mai moi si mai parfumate - doar 10% dintre cei care au raspuns chestionarului au un uscator de rufe.

In ceea ce priveste frecventa spalarii hainelor, 20% din cei care au completat chestionarele spala rufe de mai multe ori pe saptamana, 20% spala doar o data pe saptamana, iar 45% isi rezerva ambele zile ale weekend-ului pentru aceasta activitate.
×
Subiecte în articol: IT