x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget De la Flanco la New Flanco

De la Flanco la New Flanco

25 Aug 2010   •   00:00

Creditorii Flanco International au aprobat, azi, planul de reorganizare a societăţii, aflată în procedură de insolvenţă din decembrie 2009, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Flanco.



"Astfel, după o restructurare operaţională şi financiară completă, Flanco urmează să încheie în timp-record pentru România procesul de reorganizare judiciară. Compania a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă la data de 10 decembrie 2009, planul de reorganizare fiind aprobat după numai opt luni", se arată într-un comunicat al companiei.
Planul de reorganizare prevede, printre altele, transferul fondului de comerţ şi creanţele împotriva terţilor ale Flanco International către New Flanco, o firmă nou-înfiinţată, unde Flanco International este asociat unic, care, ulterior, va putea să atragă surse de finanţare de la bănci şi credite de tip furnizor din partea partenerilor comerciali ai Flanco International.
"Activitatea desfăşurată de Flanco International se va desfăşura după data confirmării planului şi transferului fondului de comerţ în cadrul New Flanco, aceasta preluând integral afacerea dezvoltată de Flanco International", potrivit planului de reorganizare al Flanco publicat de Casa de Insolvenţă Transilvania.
Fondul de comerţ al Flanco International a fost estimat la 10 milioane de euro, în baza evaluărilor realizate de CS Invest Consultants SRL.
În document se precizează că oferta de preluare care va avea prioritate va fi acea care va prevedea cel puţin ca noul investitor să realizeze o infuzie de capital în cadrul New Flanco de 4 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: IT