x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Dell Inspiron XPS M1330

Dell Inspiron XPS M1330

de Dan Dinu    |    10 Ian 2008   •   00:00

XPS M1330 este un media center creat pentru persoanele consu­matoare de multimedia care vor mai mult de la muzica şi videoclipurile lor.

Curentul multimedia, început de playere MP3 şi continuat de playerele video portabile, se pare că a început să lanseze o nouă generaţie de entertain­ment “la purtător” şi în rândurile laptopurilor. XPS M1330 este un media center creat pentru persoanele consu­matoare de multimedia care vor mai mult de la muzica şi videoclipurile lor.

 

MULTIMEDIA. Computerul are o cameră web de 2.0 megapixeli integra­tă şi este dotat cu port HDMI şi placă WiFi cu trei antene de semnal. De ase­menea, laptopul se distribuie cu o pe­reche de căşti care anulează zgomo­tul din fundal, microfon stereo şi posibilitatea de a-l controla de la distanţă.

Telecomanda cu care vine dotat se ascunde foarte ingenios în portul Express Card, fiind uşor de accesat şi depozitat, astfel încât să poţi controla funcţiile multimedia ale calculatorului de la depărtare.

 

SPECIFICAŢII. Laptopul are un pro­cesor Intel Core 2 Duo cu o frec­venţă de 2.2 Ghz şi cache de 4 Mb. Me­­moria RAM este de 2 Gb, putând fi mărită până la 4 Gb, iar harddisk-ul este S-ATA şi are o capacitate de 120 Gb.

Placa video inclusă în XPS M1330 este NVIDIA GeForce 8400M GS, de 128 MB, ceea ce înseamnă că se va descurca la fel de bine în jocuri ca şi un desktop recent, excepţia fiind ecranul simţitor mai mic.

 

DISPLAY. Laptopul este dotat cu un ecran LCD Wide-Screen de 33.7 cm (13.3 inci) fiind ajutat de noua tehnologie DELL numită TrueLife. Astfel că ecranul are un coeficient an­ti­reflexiv excelent şi un contrast îm­bunătăţit de backlight-ul cu LED-uri. Ecranul este excelent pentru vi­zu­a­lizarea videoclipurilor, dar contrastul la început poate părea un pic ­exagerat.

 

DIMENSIUNI. Laptopul măsoară 31.8 X 2.31 X 23.8 cm şi cântăreşte numai 1.8 kg. Carcasa este realizată din aliaj de magneziu şi este extrem de rezistentă pentru grosimea sa, încheie­turile cu balamale circulare, având atât un rol estetic, cât şi pentru a conferi o rezistenţă sporită ecranului.

 


Tastatura fără taste

Art Lebedev Studio, compania care a realizat şi tastatura din mici ecrane OLED, se pare că doreşte să lanseze un trend din suprafeţele senzitive. Aceştia au conceput o tastatură touchscreen numită Optimus Tactus, care poate fi folosită atât ca o tastatură, cât şi ca ecran pentru a putea vizuali­za clipuri sau pentru a juca solitaire. Având în vedere că tastele sunt creio­na­te dinamic pe suprafaţa senzitivă a tastaturii, acestea pot fi modificate în funcţie de preferinţele utilizatorului, apă­sând o singură tastă pentru a schimba layout-ul din engleză în ro­mâ­nă sau chiar arabă. Tastatura este în­că în stadiu de concept, de aceea nu se cunoaşte încă data lansării sau preţul.

×
Subiecte în articol: gadget