x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Disputa - Microsoft fata cu UE

Disputa - Microsoft fata cu UE

07 Iun 2005   •   00:00

Microsoft a obtinut "aprecierea" Uniunii Europene pentru planul sau de asigurare a interoperabilitatii produselor firmei americane cu cele ale competitorilor, care va fi prezentat si acestora din urma inainte de luarea unei decizii finale.



PROBLEME. Boss-ul de la Microsoft, Bill Gates, nu are viata usoara cu europenii
CONDITII. Compania americana ar putea sa fie amendata cu 5 milioane de dolari pe zi, in cazul in care Comisia Europeana ajunge la concluzia ca propunerile facute nu vor permite o interoperabilitate completa a serverelor care nu utilizeaza sistemele Microsoft cu programele si serverele Windows. Executivul european si-a manifestat satisfactia fata de planul companiei Microsoft, desi problema spinoasa a licentelor open source nu a fost rezolvata in totalitate.
"Sunt multumita ca Microsoft a recunoscut anumite principii care trebuie respectate", a declarat comisarul european pentru concurenta, Neelie Kroes. Potrivit cerintelor de interoperabilitate, Microsoft trebuie sa faca schimb de informatii cu firmele rivale producatoare de servere utilizate pentru imprimante. Propunerile grupului Microsoft vor fi testate pe piata, in randul altor companii, inainte ca Executivul european sa ia o decizie finala.

×
Subiecte în articol: IT Microsoft