x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget După computere, China preia şi dominaţia mondială smartphone

După computere, China preia şi dominaţia mondială smartphone

de Alexandru Radescu    |    23 Noi 2011   •   16:14
După computere, China preia şi dominaţia mondială smartphone

Piata chineza a absorbit in trimestrul al treilea al anului aproximativ 24 de milioane de terminale smartphone fata de 23 de milioane unitati, livrari pe piata din SUA, devenind astfel cea mai mare piata de profil, arata un raport al firmei de cercetare Strategy Analitics.

China a devenit in trimestrul al doilea cea mai mare piata de computere personale la nivel mondial, devansand SUA, dupa trei decenii de dominatie americana intr-o industrie in care Apple si IBM au avut activitate de pionierat. Vanzarile de PC-uri din China au crescut cu 14% in trimestrul al doilea, la 18,5 milioane de unitati, depasind pentru prima oara livrarile din SUA, care au scazut cu 4,8%, la 17,7 milioane unitati, potrivit unei statistici IDC.

Potrivit raportului Strategy Analitics, citat de cellular-news.com, livrarile de smartphone in trimestrul analizat au crescut in China cu 58% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la nivelul de 23,9 milioane unitati. In SUA, piata smartphone a scazut cu 7%, atingand nivelul de 23,3 milioane unitati.

Cresterea exploziva de pe piata chineza se datoreaza reducerilor masive de pret, din partea operatorilor, pentru modele high-end precum iPhone, dar si aparitiei unor modele ieftine de Android, livrate de producatori locali precum ZTE. Nokia inca domina piata smartphone din China cu 28%, in timp ce HTC e lider in SUA cu 24%.

Dominatia chineza se reversa la volum, nu si la valoare, segment pe care surematia ramane inca in SUA.

×