x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget E oficial: Windows 7 şi în România din 22 octombrie

E oficial: Windows 7 şi în România din 22 octombrie

de Cristian Ionescu    |    03 Iun 2009   •   00:00

Sistemul de operare Windows 7, produs de Microsoft, va fi lansat pe piaţa mondială la 22 octombrie şi totodată în România, a declarat azi Tudor Galoş, director la reprezentanţa locală a companiei americane.

"Versiunea finală a sistemului de operare Windows 7 va fi disponibil comercial începând cu 22 octombrie, iar de la sfârşitul lunii iulie va fi disponibil pentru producătorii de componente hardware, care vor dezvolta driver-ele compatibile", a spus Galoş.

El a adăugat că, la câteva luni după lansarea Windows 7, pe piaţă va apărea şi un pachet cu varianta în limba română.

"Avem deja un "language pack" în limba română, care este testat momentan. În România, varianta beta a Windows 7 a fost descărcată pentru testare de câteva zeci de mii de ori, fiind a doua ţară, ca număr de testări, din Europa de Est. Aici sunt deja câteva companii mari care testează şi migrează către noul sistem de operare, ca şi în multe instituţii", a adăugat Galoş.

El a precizat că preţul noului sistem de operare va fi apropiat de cel al Vista, introdus la începutul anului 2007, pentru care compania va mai asigura mentenanţă, timp de şapte ani,. Pentru varianta XP a sistemului de operare, Microsoft nu mai asigură mentenanţă, din luna aprilie.

×
Subiecte în articol: IT