x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget E3: Microsoft ameninţă Nintendo cu “Project Natal”

E3: Microsoft ameninţă Nintendo cu “Project Natal”

de Cristian Ionescu    |    03 Iun 2009   •   00:00

În cadrul târgului Electronic Entertainment Expo 2009, Microsoft şi-a anunţat planurile de dezvoltare a unei platforme pentru jocuri bazată pe miscările corpului sau gestica utilizatorului.

Proiectul, inspirat de WiiMote de la Nintendo, îşi propune să depăşească limitarea interacţiunii dintre aparat şi utilizator, cu un senzor controller-free, care urmăreşte şi recunoaşte mişcările în 3D.

Cu ajutorul acestei tehnologii, se va putea recunoaste în timpul jocului chiar şi mimica feţei sau vocea utilizatorului şi va exista posibilitatea de a controla meniuri printr-o simplă mişcare a mâinii. Potrivit companiei, tehnologia va fi disponibilă pe orice Xbox 360.

Tehnologia "Natal" combină un Xbox 360 cu o cameră foto RGB, un senzor de profunzime, microfon multi-array şi un procesor customizat, care rulează un software special. Proiectul urmăreşte toate mişcările corpului unui utilizator, apoi acestea sunt reproduse de software în 3D pentru sincronizare cu jocul folosit.

Potrivit Microsoft, tehnologia are capabilitatea până şi de a recunoaşte emoţiile din vocea utilizatorului şi de a reacţiona în consecinţă.

×
Subiecte în articol: IT