In laboratoarele SEI, elevii si profesorii din toata tara au acces gratuit la peste 530 de lectii electronice. Introducerea Sistemului Educational Informatizat (SEI) in scolile romanesti contribuie esential la democratizarea sistemului de invatamant.
Nu numai ca elevii insisi produc lectii (aprobate de comisiile de specialitate ale Ministerului Educatiei si Cercetarii), devenind din ascultatori pasivi, consumatori de informatie, "contribuabili" activi ai procesului de instruire modern, producatori de informatie alaturi de profesorii lor, dar, prin accesul liber la aceleasi instrumente informatice, se garanteaza o egalitate reala a sanselor pentru toti elevii si pentru toate scolile. Indiferent unde se afla, la oras sau la sat, in zone mai bogate sau mai sarace, copiii au in laboratorul SEI aceleasi drepturi de acces la lectii si experimente, drepturi materializate real.LECTII. Ceea ce in sistemul scolar traditional putea presupune aparate sau substante scumpe, cu siguranta inaccesibile pentru unii, le este acum la indemana tuturor actorilor unui sistem educational ce tinde catre normalitate prin modernizarea raportului elev-profesor. In perioada 2001-2004, in cadrul Programului SEI ("Sistem Educational Informatizat") de informatizare a sistemului de invatamant preuniversitar romanesc, au fost realizate si distribuite in unitatile de invatamant din Romania un numar de 530 de lectii electronice multimedia AeL, grupate in pachete de lectii. Toate temele abordate in cadrul acestor pachete de lectii, ca si toate lectiile realizate au fost avizate de comisii de specialitate constituite la nivelul Ministerului Educatiei si Cercetarii.
In cadrul programului SEI, aceste Lectii au fost totodata instalate in toate liceele pe platforma software de instruire asistata de calculator AeL, cea mai mare parte a acestora fiind disponibile pentru descarcare de catre elevi si profesori de pe Portalul Educational SEI http://portal.edu.ro/.
|
|
Citește pe Antena3.ro