x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Epson L800 – Superproducţia foto

Epson L800 – Superproducţia foto

de Alexandru Radescu    |    19 Ian 2013   •   00:23
Epson L800 – Superproducţia foto

Când am primit la teste imprimanta foto Epson L800 am crezut iniţial că e vreo greşeală de curierat, vreo încurcătură de “adrisanţi”. Am mai scos eu fotografii cu multifuncţionale, dar de data asta aveam de-a face cu un model potrivit mai degrabă unui studio foto sau ceva de producţie în domeniu. L800 este o imprimantă foto de capacitate foarte mare: până la 1800 fotografii (10x15cm), cu o rezoluţie maximă de 5760x1440 dpi. Aceste rezultate se bazează pe “construcţia” deosebită a imprimantei: primul sistem cu cartuşe de cerneală integrate

Sunt incluse şase sticle individuale de cerneală, originale Epson, de câte 70 ml fiecare pentru umplerea cartuşelor – negru, cyan, magenta, galben, light cyan  şi light magenta.
Cu alte cuvinte, încă se mizează pe cartuşe de cerneală, dar uşor-uşor producătorul se va orienta mai mult către mediul business, zonă căreia de altfel i se adresează acest model. Într-o discuţie purtată recent cu directorul de vânzări Epson pe regiune, Paul Schmidt, a venit vorba şI de “dialogul” tehnologic jet de cerneală - laser. Oficialul Epson a evocat şI provocarea la adresa mediului în cazul imprimantelor cu laser. Şi cum politicile de mediu sunt tot mai drastice trebuie să se ţină cont de faptul că tehnologia pe laser ridică şI consumul de energie, unde mai pui emisiile degajate (cu impact mai ales în spaţii închise). În aceste condiţii, imprimantele dotate cu cartuş de cerneală nu şi-au spus ultimul cuvânt şI piaţa încă se bazează pe aceste modele.

Revenind la modelul avut la teste, designul poate că nu impresioanează, dar este vizată eficienţa. Am văzut ce consum asigură, un aspect pozitiv fiind şI acela al uşurinţei în reîncărcarea cartuşelor. Legat de preţul rezervelor, acestea pot fi achiziţionate la 40-45 lei/bucata.
Imprimanta foto Epson L800 poate fi achiziţionată la preţ de 1100 lei, dar pachetul nu include şI cablul USB.



×
Subiecte în articol: epson