x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ericsson va susţine financiar compania Sony Ericsson

Ericsson va susţine financiar compania Sony Ericsson

de Cristian Ionescu    |    23 Apr 2009   •   00:00

Ericsson, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii la nivel mondial, va susţine financiar compania mixtă Sony Ericsson, dacă va fi nevoie, potrivit Mediafax.



Compania mixtă, deţinută de suedezii de la Ericsson şi grupul japonez Sony, a raportat o pierdere înainte de impozitare de 370 milioane de euro în primul trimestru al anului şi a anunţat că va desfiinţa 2.000 de locuri de muncă în 2009, respectiv o cincime din forţa de muncă, pentru a reduce costurile.

Sony Ericsson, al patrulea mare producător de telefoane mobile din lume, anticipează un declin cel cel puţin 10% al pieţei de profil, în 2009. "În situaţia în care se află în prezent Sony Ericsson, este normal să fim pregătiţi să intervenim, dacă va fi nevoie", a declarat directorul general al Ericsson, Carl-Henric Svanberg.

Svanberg a spus pe de altă parte că nu este îngrijorat în mod special în privinţa tendinţei operatorilor din Europa de a folosi împreună reţelele. "Nu suntem afectaţi în mod special de această tendinţă", a arătat şeful Ericsson. Potrivit acestuia, pieţele de telecomunicaţii sunt relativ bine consolidate în Statele Unite, Japonia şi China, dar sectorul european este încă fragmentat.

Compania suedeză Tele2 şi operatorul norvegian Telenor au anunţat în luna aprilie că vor construi o reţea comună în Suedia, de generaţia a patra, pentru a reduce costurile.

×
Subiecte în articol: IT ericsson