x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Estimări negative la Nokia.

Estimări negative la Nokia.

31 Mai 2011   •   14:21

Nokia a revizuit azi in scadere estimarile referitoare la vanzarile din trimestrul al doilea si a precizat ca nu este potrivit sa faca previzuni pe ansamblul acestui an, din cauza marjelor sub asteptari, relateaza Reuters. La ora 12:30 GMT, actiunile companiei finlandeze erau in scadere cu 13,2%, la 5 euro pe unitate. Compania anticipeaza ca vanzarile din trimestrul al doilea vor fi sub estimarea anterioara de 6,1 miliarde euro-6,6 miliarde euro, din cauza livrarilor sub asteptari si a preturilor medii de vanzare mai mici.

Nokia isi reformeaza afacerile in domeniul telefoanelor prin adoptatea Windows Phone in locul platformei Symbian, in conditiile in care vrea sa isi creasca competitivitatea pe piata smarphone. Cota de piata a finlandezilor pe segmentul smartphone a scazut puternic in ultimii cativa ani in favoarea Apple si a altor producatori.

Avertismentul are loc la o luna dupa ce producatorul a anuntat ca va restructura 7.000 de posturi si va externaliza divizia producatoare a softului Symbian, pentru a reduce costurile.

×
Subiecte în articol: nokia windows phone business telecom