x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eten Glofiish X800

Eten Glofiish X800

de Dan Dinu    |    08 Feb 2008   •   00:00

Anunţat încă de la expoziţia CES 2007 din SUA, ETEN X800 face par­te din seria de succes lansată de Eten numită Glofiish.

Conectivitate all-in-one

 

Anunţat încă de la expoziţia CES 2007 din SUA, ETEN X800 face par­te din seria de succes lansată de Eten numită Glofiish. Fiind realizat pentru mobilitate maximă, telefonul poate fi un partener perfect atât pentru persoanele de business care îşi petrec o mare parte din timp în călătorii de afa­ceri, cât şi pentru persoanele foarte active, care ţin la designul gadgeturilor lor.

 

Display. Una dintre cele mai puternice ca­racteristici ale telefonului este cu siguranţă ecra­nul cu re­zoluţie VGA, ca­re îmbună­tă­ţeşte vizibil ca­litatea ima­­ginii.

Ec­ra­­nul LCD tou­­ch­screen de 7.1 cm are o re­z­o­lu­­­ţie de 480 X 640 şi o adân­cime de cu­loare de 65536 cu­lori, reali­zând o imagine mult mai vividă şi mai clară decât un PDA cu ecran touch-screen normal.

 

Hardware. Telefonul este susţinut de un procesor mobil Samsung de 500 Mhz, 64 Mb RAM şi 128 Mb ROM rezervaţi sistemului de operare, ceea ce limitează oarecum posibilităţile de multitasking ale telefonului, performanţa scăzând când acesta rulează mai multe aplicaţii con­co­mi­tent.

Gadge­tul este do­tat pe spa­te cu o ca­me­ră foto de 2 me­ga­pi­xeli, iar în faţă cu o ca­meră VGA, ce poa­te fi fo­­lo­si­tă pen­tru vi­­deo-con­­­­­­fe­rin­ţele 3G.

 

Co­nec­ti­­vi­ta­te. PDA-ul are ca­pa­bi­lităţi HS­DPA/­WCD­MA, ceea ce în­­seam­nă că te poţi co­necta la in­ter­net broad­band mobil direct de pe telefon şi are de ase­me­nea posibilitatea de a te co­necta prin GPRS sau la o re­ţea WiFi.

Chipsetul GPS este SiRF Star III, cu 20 de canale de transfer, iar pentru conecti­vitate locală este dis­ponibil Bluetooth 2.0.

 

Dimensiuni. Aparatul măsoară 113.5 X 60.5 X 15.8 mm şi cântăreşte 139 grame, încadrându-se în specificaţiile standard ale unui smartphone, fără nivelul de conectivitate oferit de X800.

 

Monitor wide-screen imersiv

De data aceasta anunţat şi dezvăluit la CES 2008, monitorul imersiv de la Alienware a câştigat deja pre­miul pentru “Cel Mai Bun Produs”. Display-ul cu pricina a fost creat folosind patru proiectoare DLP (Digital Light Processing) luminate cu LED-uri, ce formează o imagine continuă pe o suprafaţă un pic curbată, reuşind să capteze în totalitate câmpul vizual al utilizatorului, imersândul cu totul în lumea virtuală. Monitorul nu a ieşit din stadiul de proiectare şi este încă departe de a fi terminat. Producătorii nu au dezvăluit toate specificaţiile lui şi nici preţul, dar au afirmat că monitorul va costa mai mult decât un LCD de 17 inch şi mai puţin decât o Kia.

 

News

 

Noul LG Prada argintiu. Nici nu a apucat să se învechească versiunea neagră a celebrului telefon LG Prada, că a şi apărut un nou model care îl depăşeste pe cel vechi întru totul – este argintiu. Deşi telefonul a fost scos pe piaţă la un preţ relativ mare, LG a reuşit să vândă peste 700.000 de bucăţi la nivel global de la data lansării. Noul telefon se va lansa aparent în 18 ţări concomitent dintre care şi Marea Britanie, Franţa, Italia şi Spania. Pe lângă excelentul upgrade de culoare, telefonul va dispune şi de un software îmbunătăţit pentru tastatura QWERTY, facilitând astfel tastarea numerelor şi compunerea mesajelor text ale creatorilor de modă care îl folosesc.

 

Britanicii dezvăluie un supercalculator. Un supercomputer capabil să răspundă celor mai mari dileme ştiinţifice a fost dezvăluit la începutul lunii ianuarie în Marea Britanie. Având puterea a 12.000 de computere normale, imensa maşinărie se intitulează HECToR, este cea mai puternică maşină de calcul din Anglia şi una dintre cele mai rapide din Europa. Supercalculatorul are momentan o frecvenţă de 60 de teraflopi, următorul upgrade, programat în 2009, mărind viteza de procesare până la 250 de teraflopi. Calculatorul a fost realizat de compania Cray Inc. şi dă oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a efectua simulări vitale în domenii de la cosmologie până la fizică atomică şi medicină.

×
Subiecte în articol: gadget