x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Eva, asistentul virtual al ANRE, integrat cu ChatGPT

Eva, asistentul virtual al ANRE, integrat cu ChatGPT

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2023   •   07:40
Eva, asistentul virtual al ANRE, integrat cu ChatGPT
Sursa foto: Hepta

ANRE a anunțat că asistentul virtual Eva pentru utilizarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale a fost integrat cu ChatGPT, furnizat de platforma OpenAI.

Potrivit unui comunicat al ANRE, din 16 martie până în prezent, consumatorii au transmis către asistentul virtual Eva aproximativ 1.500 de întrebări legate de utilizarea POSF, procesul de schimbare a furnizorului, de contractare și informaţii generale cu privire la sectorul energiei.

„De astăzi, 24.03.2023, performanțele asistentului virtual Eva, în ceea ce privește acuratețea răspunsurilor oferite precum și interacțiunea generală a acestuia cu utilizatorii POSF, s-au îmbunătățit considerabil întrucât foloseşte un nou algoritm de învăţare, ChatGPT cum mai este cunoscut, furnizat de celebra platformă OpenAI”, a transmis ANRE.

Conform Autorității, adoptarea acestor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale, concomitent cu implementarea soluției informatice intuitive și inovative POSF, conduce la derularea procesului tehnic de schimbare a furnizorului în 24 de ore, îndeplinind astfel cerințele europene.

„Prin acest proiect, am realizat optimizarea proceselor operaționale din piața de energie, în scopul diminuării birocrației și consolidării concurenței prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final”, transmite ANRE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: eva asistent virtual ANRE ChatGPT