x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget EVENIMENT/Totul dintr-o atingere

EVENIMENT/Totul dintr-o atingere

de Alexandru Radescu    |    17 Feb 2009   •   00:00
EVENIMENT/Totul dintr-o atingere

Prima zi a Mobile World Congress (Barcelona) a dat "sentinţa" anului 2009: obligatoriu tactil. Mare parte din terminalele prezentate oficial ieri sunt touchscreen, iar estimările pe acest an vorbesc de aproape o dublare a vânzărilor faţă de 2008: de la 64 la 114 milioane de unităţi.



Ca în fiecare an, prima zi a congresului industriei telecom este cea a lansărilor şi prezentărilor oficiale. Regula e simplă, dar destul de solicitantă. Intri în una din sălile de conferinţe la care eşti acreditat din timp şi notezi tot cu ce ai la îndemână. În acelaşi timp, cu notebook-ul care îţi încălzeşte genunchii navighezi pe site-ul MWC şi te conectezi la anunţurile altor companii. După ce s-a terminat o conferinţă fugi la alta, alergând cu laptopul într-o mână, haina în alta şi rucsacul în spate.

HD, ECO ŞI MUZICĂ
În prima conferinţă a zilei de ieri, Samsung a prezentat 5 modele de telefoane mobile: UltraTouch, Omnia HD, două din gama Beat: DJ şi Disc (au încorporată tehnologia audio Bang&Olufsen), precum şi ecologicul "Blue Earth". Fără îndoială, cel mai performant este Omnia HD, un "monstru" cu ecran AMOLED de 3.7 inci şi cameră foto de 8MP. Terminalul filmează în calitate HD (720p), are capacitate de stocare 8/16GB plus card de memorie. Terminalul ecologic Blue Earth este echipat cu baterie solară, dar are şi încărcător normal. Carcasa este confecţionată din plastic obţinut din PET-uri reciclate. Acest model va fi disponibil pe piaţă în a doua jumătate a anului.

"TOUCH"
Noutăţi au venit ieri şi de la HTC, modelele Touch Diamond2 şi Touch Pro2. Ambele terminale utilizează ultima generaţie de interfaţă TouchFLO 3D (integrată într-o versiune personalizată de Windows Mobile 6.1), precum şi Push Internet pentru descărcarea cu viteză mare şi vizualizarea paginilor web pe telefonul mobil.

Ca şi la ediţia trecută, Sony Ericsson vine cu un telefon care să stârnească interes maxim, prelungit însă de o prea lungă aşteptare. Acum a fost prezentat "Idou", un terminal cu diagonala de 3.5 inci şi cameră foto de 12MP. Oficialii companiei au promis că va fi disponibil în a doua parte a anului, dar sub alt nume. De asemenea, NVIDIA a anunţat că platforma "Android" va rula pe seria de procesoare de tipul "computer pe cip" Tegra, în urma unei colaborări cu Google şi cu Open Handset Alliance. Şi tot legat de "Android", chinezii de la Huawei au declarat că în trimestrul III al anului vor lansa propriul terminal cu această platformă open-source. 

×
Subiecte în articol: IT