x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Externalizare pentru operatorii telecom

Externalizare pentru operatorii telecom

17 Noi 2009   •   00:00

Operatorii de servicii de telecomunicaţii ar putea să externalizeze serviciile "back office" (întreţinerea echipamentelor de comunicaţii) în 2010, a declarat directorul filialei locale Nokia Siemens Networks, Dragoş Chivu.



"Anul 2010 va fi un an de outsourcing pe piaţa telecomunicaţiilor din România. De ce prevăd operatorii acest proces Majoritatea operatorilor au înregistrat o diminuare semnificativă a veniturilor şi toţi jucătorii au redus investiţiile şi cheltuielile operaţionale", a spus Chivu, citat de Mediafax.

El a adăugat că piaţa telecomunicaţiilor mobile a atins nivelul de saturaţie în România, în 2009, când, conform estimărilor NSN România, numărul de utilizatori ai serviciilor va fi de 29 milioane.

"Până în 2013, telefonia mobilă va fi folosită de la 31 milioane de utilizatori. Obiectivul principal al companiilor din domeniu este păstrarea clienţilor. Creşterea bazei de clienţi provine din imigrări, iar operatorii se vor concentra pe reducerea costurilor pentru a face faţă reducerii veniturilor", a afirmat directorul NSN România.

Conform directorului NSN România, compania, care în prezent are 45 de angajaţi, urmează să majoreze personalul.
"Putem angaja 20-500 de persoane, în funcţie de proiectele de outsourcing care se vor desfăşura în 2010", a subliniat Chivu.


×
Subiecte în articol: redactie