x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Extinderea companiilor IT vizează şi România

Extinderea companiilor IT vizează şi România

05 Apr 2010   •   00:00

Recuperarea economiei mondiale a stimulat extinderea companiilor din industria IT, printre locaţiile vizate în ultimele luni de marile companii din domeniu numărându-se România, Australia, Brazilia sau Dubai, potrivit cotidianului The Hindu Business Line.

În timp ce compania Wipro a anunţat în martie o nouă investiţie în Brazilia, urmată de un centru de cercetare în Australia, HCL Tehnologies a deschis în Dubai un sediu regional pentru Asia de Vest, iar Genepact şi-a anunţat expansiunea în România.

Intensificarea activităţii este vizibilă nu doar în cazul companiilor indiene, dar şi a giganţilor ca Microsoft sau Steria, care şi-au extins operaţiunile din India prin noi servicii IT sau facilităţi de cercetare şi dezvoltare, notează publicaţia.

"În ultimele luni am înregistrat o accelerare a activităţii în domeniu, iar companiile încep să investească anticipând recuperarea economică", a declarat directorul operaţional al companiei de consultanţă pentru outsourcing TPI India, Sid A. Pai.

Această tendinţă este valabilă pentru toate segmentele IT.

"Companiile explorează noi motoare de creştere şi noi zone geografice, existând o necesitate clară de a fi aproape de client. Astfel că va exista extindere pe toate segmentele IT, servicii, dezvoltare-cercetare şi delocalizare", a afirmat Praveen Bhadada, manager al companiei Zinnov Management Consulting.

Genpact a anunţat, săptămâna trecută, că va deschide al doilea birou din Cluj până în iulie, extinderea operaţiunilor din România făcând parte din strategia de creştere a companiei americane în Europa de Est.

În prezent, Genpact România furnizează servicii de finanţe-contabilitate, achiziţii, suport IT şi servicii clienţi unui număr de peste 20 de companii multinaţionale din Europa de Vest şi din SUA.


×
Subiecte în articol: redactie