Părinţii pot avea un control mai mare asupra modului în care copiii lor folosesc Messenger Kids de la Facebook, după ce reţeaua de socializare a lansat o serie de modificări ale aplicaţiei, notează blogul din România al producătorului de soluţii de securitate, Eset.
"Noua opţiune face parte din procesul de extindere a controlului parental în aplicaţia Messenger Kids pentru copiii sub 13 ani. Facebook lansează o serie de modificări pentru Messenger Kids, prin care oferă părinţilor un control mai mare asupra modului în care copiii lor folosesc aplicaţia de mesagerie. Puteţi analiza cu cine interacţionează copiii dumneavoastră şi puteţi consulta istoricul chat-ului lor. Veţi avea acces la cele mai recente videoclipuri şi fotografii pe care copiii dumneavoastră le-au trimis sau le-au primit şi puteţi elimina conţinutul, dacă este necesar. Reînnoirea aplicaţiei vă oferă opţiunea de a vedea o listă de dispozitive la care copiii dumneavoastră sunt conectaţi şi de a deconecta conturile de la distanţă. Puteţi solicita o copie a datelor Messenger Kids ale copilului dumneavoastră, la fel cum puteţi face cu propriile informaţii partajate cu Facebook".
Managerul de produs de la Facebook, Morgan Brown, susţine că "părinţii rămân în control, ştiind cu cine este conectat copilul lor în Messenger Kids şi pot elimina persoanele din lista de contacte a copilului lor în orice moment". În plus, "descărcarea va include o listă a contactelor copilului, precum şi mesajele, imaginile şi videoclipurile trimise şi primite". "Copilul dumneavoastră va fi anunţat prin intermediul aplicaţiei Messenger Kids atunci când veţi solicita aceste informaţii", a spus Brown, citată de blogul Eset.
Pe de altă parte, compania americană a menţionat că va folosi un limbaj adecvat vârstei pentru a educa copiii cu privire la colectarea datelor şi a dat asigurări că nu va folosi datele lor de la Messenger Kids pentru publicitate.
Messenger Kids este destinat copiilor sub 13 ani, ca o alternativă de mediu controlat la aplicaţia principală Messenger a reţelei sociale. Aplicaţia a fost lansată pentru dispozitivele iOS din SUA în decembrie 2017, iar alte ţări în versiunea Android câteva luni mai târziu.
Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.