x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook lansează Messenger Rooms pentru videoconferințe

Facebook lansează Messenger Rooms pentru videoconferințe

24 Apr 2020   •   15:55
Facebook lansează Messenger Rooms pentru videoconferințe

Facebook introduce Messenger Rooms, prin care pot fi purtate conversații video între mai multe persoane și la care pot participa utilizatori care nu au cont pe această reţea, informează AP.

Reţeaua socială lansează noul serviciu începând de astăzi, alături de o serie de funcţii extinse, centrate pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp.

Noua aplicație urmărește să diminueze popularitatea pe care a câștigat-o în ultimul timp, Zoom.

Deşi persoana care inițiază conversaţia trebuie să aibă cont activ de Facebook, celelalte peresoane pot participa chiar dacă nu au cont pe această reţea, de pe mobil sau de pe un computer tip desktop.

Messenger Rooms va putea găzdui videoconferințe cu până la cincizeci de persoane, fără limită de timp, confidenţialitatea şi siguranţa fiind o prioritate.
"Nu vă vedem şi nu vă ascultăm apelurile, iar persoana care creează camera controlează cine se alătură, cine vede camera şi dacă aceasta este blocată sau deblocată pentru noi invitaţi. Inițiatorul conversației trebuie să fie prezent şi acesta poate elimina invitaţi în orice moment"", a explicat vicepreşedintele Messenger, Stan Chudnovsky.

Serviciul va oferi fundaluri imersive la 360 de grade, având la bază inteligenţa artificială, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă.

Utilizatorii pot începe şi partaja camere pe Facebook prin News Feed (Noutăţi), grupuri şi evenimente, iar în viitor va exista opţiunea de a crea camere de pe Instagram Direct, WhatsApp şi din dispozitivul de chat video Portal al Facebook.

Tot mai multe persoane recurg la videoconferințe în direct, ca mijloc de menţinere a contactului în timpul măsurilor de izolare. Facebook raportează că cererea pentru apeluri video pe Messenger şi WhatsApp a crescut cel puţin de două ori în zonele cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

WhatsApp Group Calls va găzdui până la opt persoane în loc de patru.


În ultimele luni, Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme, fiind însă afectată de probleme de securitate, la care compania a răspuns printr-o actualizare a soft-ului. Printre problemele apărute se află fenomenul "zoombombing", în care o persoană neautorizată accesează o videoconferinţă şi afişează material ofensator.

×