x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget "Fantomele" trecutului online vor duce la ascunderea identităţii reale

"Fantomele" trecutului online vor duce la ascunderea identităţii reale

de Alexandru Radescu    |    18 Aug 2010   •   00:00

Verba volant, scripta manent! Asta o ştiam de la strămoşii latini. Tehnologiile digitale şi uriaşa memorie online fac ca nimic să nu se mai piardă: nici cuvinte, nici fotografii, nici imagini video. O puteam spune de mulţi ani, dar parcă sună altfel când vine ca un avertisment de la şeful gigantului Google, Eric Schmidt.

Directorul executiv Google arată cu degetul în special către adolescenţii care postează în conturile social network şi "materiale nepotrivite":
"Nu cred că societatea înţelege ce se întâmplă când totul este disponibil şi înregistrat de către oricine, oricând, a declarat Schmidt pentru Wall Street Journal, preluat de telegraph.co.uk

Şeful Google este de părere că tinerilor de azi ar trebui să li se permită în viitor să-şi schimbe numele pentru a se "distanţa" de fotografii jenante sau alte materiale păstrate în conturile prietenilor de pe diverse reţele sociale.

Schmidt spune că în viitor Google va şti atât de mult despre utilizatorii săi, încât motorul de căutare va fi în stare "să-i ajute să-şi planifice viaţa".

×
Subiecte în articol: IT