x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Firefox 3.0.11 descărcat de 150 de milioane de ori în 24 de ore

Firefox 3.0.11 descărcat de 150 de milioane de ori în 24 de ore

de Cristian Ionescu    |    15 Iun 2009   •   00:00

Raportul Mozilla privind browserul Firefox, a arătat că ultimul update pentru versiunea 3.0.11 a fost descărcat de peste 150 de milioane de ori de către utilizatori, în numai 24 de ore.

Anunţul celor de la Mozilla a fost urmat îndeaproape de cel al Apple, care a raportat un număr mult mai mic, 11 milioane de descărcări pentru Safari 4, în 3 zile.

Printre noile caracteristici ale browser-ului Safari 4, se evidenţiază capacitatea de a vizualiza fişierele din arhiva iTunes precum şi îmbunătăţirea arhivării pentru istoricul de navigare. Actualizarea remediază de asemenea şi unele defecte de securitate. Însă principala noutate este noul motor Nitro JavaScript. Potrivit companiei, acesta îmbunătaţeşte semnificativ nivelul de performanţă şi ar putea fi şi mai rapid, în cazul în care compania va lansa actualizarea pentru platforma 64-bit OS X Snow Leopard în cursul acestui an.

Apple a declarat că Nitro va executa JavaScript de aproape opt ori mai rapid decât Internet Explorer 8 şi de patru ori mai repede decât Firefox 3.

Microsoft Internet Explorer continuă să domine piaţa browserelor la nivel mondial, urmat de Firefox şi Safari.

×
Subiecte în articol: IT