x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Firefox a devenit lider de piaţă în Europa, devansând Internet Explorer

Firefox a devenit lider de piaţă în Europa, devansând Internet Explorer

de Alexandru Radescu    |    05 Ian 2011   •   19:58

Firefox a atras o cotă de piaţă de 38,1% în Europa, în timp ce Internet Explorer a obţinut 37,5% şi Chrome, operat de Google, 14,6%.

În România, cota Firefox se apropie de 43%, în timp cota IE a coborât până la 33%. Google Chrome a trecut de pragul de 15%.

 “Este pentru prima oară când Internet Explorer pierde poziţia de lider pe o piaţă importantă”, a declarat Aodhan Cullen, director general al StatCounter, citat de Bloomberg şi preluat de Mediafax.

 Cullen a explicat evoluţia prin faptul că Google Chrome câştigă cotă de piaţă de la Internet Explorer, în timp ce Firefox îşi păstrează cota proprie.

Internet Explorer este încă lider în America de Nord, cu o cotă de 48,9%, urmat de Firefox cu 26,7% şi Chrome cu 12,8%, potrivit StatCounter.

Cullen a arătat că progresele realizate de Firefox şi Chrome în Europa ar putea fi urmarea acordului între autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană şi Microsoft în urma căruia compania americană permite utilizatorilor sistemului Windows să aleagă ce browser doresc să folosească.

×