x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Firmă din Sibiu, obligată la despăgubiri şi amendă penala pentru software piratat

Firmă din Sibiu, obligată la despăgubiri şi amendă penala pentru software piratat

de Cristian Ionescu    |    16 Iun 2009   •   00:00

Societatea comercială are sediul în Sibiu şi a produs un prejudiciu total de 5.689 euro, prin utilizarea de programe software fără licenţă, necesară în domeniul în care activează, respectiv arhitectură, potrivit Business Software Alliance

Pe lângă despăgubiri, societatea a fost obligată să plătească şi o amendă penală în valoare de 20.000 lei, iar administratorul, de 3.000 lei, amenda penala însemnând automat apariţia unui cazier.

În cazul persoanelor fizice, prima sentinţă de condamnare la închisoare cu executare a fost pronunţată în 2007, împotriva unui distribuitor stradal de CD-uri piratate. Anterior acestei sentinţe, în România au existat doar condamnări cu suspendare.

Potrivit BSA, aceasta este prima condamnare din România a unei persoane juridice, cumulativ cu persoana fizică, pentru încălcarea drepturilor de autor asupra programelor software. Cea mai mare pedeapsă, în cazul persoanelor fizice, a fost pronunţată în Bucureşti, în cazul unui distribuitor de software pirat, care a primit 6 ani şi 7 luni de închisoare.

Rezultatele vin ca urmare a peste 700 de verificari la persoane fizice şi juridice, ce au avut loc în 2008 şi în primele luni din 2009.

×
Subiecte în articol: IT