x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Flirturi periculoase cu un computer

Flirturi periculoase cu un computer

de Mihai Manole    |    15 Dec 2007   •   00:00
Flirturi periculoase cu un computer

Romanticii internetului, care sunt obişnuiţi ai camerelor de chat de pe internet in incercarea de a-şi găsi partenere (sau parteneri), au motive să fie din ce in ce mai sceptici atunci cănd vine vorba de interlocutorul lor.

Romanticii internetului, care sunt obişnuiţi ai camerelor de chat de pe internet in incercarea de a-şi găsi partenere (sau parteneri), au motive să fie din ce in ce mai sceptici atunci cănd vine vorba de interlocutorul lor. Dacă pănă acum se punea problema sincerităţii intenţiilor partenerului de flirt online, acum devine o problemă şi... natura acestuia. Ruşii au dezvoltat un program care poate intreţine in mod automat conversaţii cu parteneri intălniţi pe site-urile de intălniri sau chaturi. Soft-ul care este mediatizat de site-ul rusesc CyberLover.ru işi poate face in numai 30 de minute pănă la 10 prieteni care nu işi vor da seama că vorbesc cu un... program.

SECURITATE. Compania PC Tools, specializată in soluţii de protejare a computerelor, atrage atenţia că acest instrument poate fi folosit in scopul obţinerii de informaţii personale care pot fi folosite in fraude ale identităţii. Sergei Shevchenko, specialist in securitate informatică, consideră că software-ul prezintă un nivel al ingineriei sociale fără precedent, numărul celor care i-ar putea cădea victime fiind considerabil, mai ales că acest tip de ameninţare este unul nou, de care utilizatorii nu au auzit incă. Programul va fi pus in vănzare in jurul zilei de Sfăntul Valentin de anul viitor. Chiar dacă soft-ul nu va fi folosit in scopuri ilegale, conceptul care stă la baza lui se poate constitui in semnalul unei noi tendinţe in domeniul programelor de tipul malware (coduri maliţioase).

×
Subiecte în articol: IT