x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Foto: NEX-6 şi α99, din noiembrie pe piaţa din România

Foto: NEX-6 şi α99, din noiembrie pe piaţa din România

de Alexandru Radescu    |    03 Oct 2012   •   20:32
Foto: NEX-6 şi  α99, din noiembrie pe piaţa din România

Sony a prezentat azi oficial pe piaţa locală noile camere foto NEX-6 şi  α99 (body), disponibile la preţuri de 950 euro, respectiv 2800 euro, din luna noiembrie. De asemenea, producătorul nipon va lansa şi NEX-5R, în această lună, la preţ de 750 euro (cu obiectiv de kit).

α99 este prima cameră foto Sony SLT, cu oglindă semitransparentă, care încorporează un senzor full-frame de 35 mm.   Producătorul a creat un nou senzor full-frame Exmor CMOS de 24,3MP, completat de un procesor de imagine BIONZ, care extinde la gradul de sensibilitate n intervalul ISO 50-25600 – cu nouă puncte intermediare.

Capacitatea de procesare permite aparatului să capteze până la şase cadre pe secundă la rezoluţie full-HD şi 10 cadre pe secundă în modul de fotografiere rapidă Tele-zoom.

Sistemul de focalizare automată cu 19 puncte, cu 11 senzori poziţionaţi în cruce, este completat de un senzor multifocal. De asemenea, noua cameră dispune, în premieră, de sistemul de autofocus AF-D continuu, util mai ales atunci când subiectul este în mişcare.

Modelul oferă posibilitatea de înregistrare Full HD 50p/25p progresiv full-frame pentru a corespunde specificaţiilor AVCHD Versiunea 2.0. Alte îmbunătăţiri la capitolul film includ exportarea video Full HD în timp real via HDMI şi înregistrarea "dual-card” continuă folosind ambele slot-uri media ale camerei.

Camera are o greutate de doar 733g (fără obiectiv şi baterie).

NEX-6 este un nou membru al familiei Sony de camere foto cu obiective interschimbabile. Senzorul de imagine mare Exmor APS HD CMOS de care beneficiază NEX-6 oferă 16,1MP efectivi pentru obţinerea unor imagini cu o calitate "la nivel de DSLR” şi unor clipuri Full-HD bogate în detalii.
Ca şi în cazul lui NEX-7, NEX-6 beneficiază de vizor XGA OLED Tru-Finder pentru încadrare şi focalizare precisă. Camera dispune de ecran LCD Xtra Fine de 7,5 cm care se poate roti până la 90 de grade vertical şi 45 de grade spre bază pentru a fotografia din orice poziţie.

Butonul "Mode” poziţionat în partea superioară a aparatului permite setarea rapidă a modurilor de fotografiere – incluzând P/A/S/M şi "Sweep Panorama” – ca în cazul aparatelor foto cu obiective interschimbabile  mult mai mari. Ca şi în cazul lui NEX-5R, conectivitatea Wi-Fi permite transferul  fotografiilor şi clipurilor video pe smartphone-uri sau tablete

×
Subiecte în articol: Sony NEX-6