x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Furnizorii de internet vor fi obligaţi să publice parametrii de calitate

Furnizorii de internet vor fi obligaţi să publice parametrii de calitate

27 Sep 2010   •   00:00

Furnizorii de internet vor fi obligaţi să publice parametrii de calitate şi procedurile de măsurare a acestora pe paginile proprii de internet şi în contractele cu clienţii, potrivit unui proiect de decizie al Autorităţii Naţionale pentru Administrarea şi Reglementarea în Comunicaţii (ANCOM).

Astfel, furnizorii de servicii de acces la internet vor avea obligaţia publicării parametrilor de calitate administrativi precum termenul necesar pentru furnizarea accesului la internet, termenul de remediere a deranjamentelor, frecvenţa reclamaţiilor utilizatorului, a celor referitoare la deranjamente şi privind corectitudinea facturării, precum şi termenul de soluţionare a reclamaţiilor utilizatorilor, se arată într-un comunicat al ANCOM.

Totodata, furnizorii cu peste 1.000 de conexiuni vor publica şi parametrii de calitate tehnici, precum viteza de transfer a datelor, întârzierea de transfer, variaţia întârzierii de transfer şi rata pierderii de pachete.

Furnizorii de servicii de acces la internet mentionaţi vor realiza, administra şi pune la dispoziţia utilizatorilor o aplicaţie proprie care să măsoare şi să evalueze, în timp real, indicatorii tehnici de calitate pentru serviciul de acces la internet.

Decizia se va aplica serviciilor de acces la internet, furnizate prin intermediul reţelelor publice fixe sau mobile de comunicaţii electronice, indiferent de tehnologia de acces la internet.

Mai multe informatii, AICI

×
Subiecte în articol: IT