x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Scandal: Compania Google, anchetată în Australia

Scandal: Compania Google, anchetată în Australia

15 Mai 2018   •   14:21
Scandal: Compania Google, anchetată în Australia

Compania Google este implicată într-un nou scandal şi este anchetată de autorităţile australiene pentru că profită de conexiunile de date ale milioanelor de utilizatori de telefoane mobile inteligente echipate cu sisteme de operare Android pentru a colecta date despre aceştia - cum ar fi locul în care se află utilizatorii

 

Autorităţile australiene invocă faptul că utilizatorii plătesc furnizorilor de servicii de telefonie pentru traficul pe internet generat de sistemele automate ale Google care adună date despre utilizatori, chiar şi când aceştia nu folosesc telefonul mobil. În replică, un purtător de cuvânt al gigantului american a declarat că Google dispune de acordul utilizatorilor privind colectarea de date.

"Orice costuri asociate transmiterii de date printr-o conexiune mobilă, inclusiv orice date cu privire la localizare, sunt determinate de modul în care este folosit telefonul mobil. Tipul şi cantitatea de date transmise de un telefon mobil depind de produsele şi serviciile folosite de utilizator, dar si de setările alese de proprietarul apaparatului", a precizat oficialul.

Ancheta australiană vizează acuzaţiile formulate împotriva Google de Oracle Corp în cadrul unui raport privind impactul pe care Google şi Facebook îl au asupra pieţei publicitare din Australia. Atât Comisia Australiană pentru Competiţie şi Consumatori (ACCC), cât şi organismul Privacy Commissioner (PC) au anunţat că examinează conţinutul acestui raport.

Conform publicaţiei The Australian, Oracle Corp sustine că trustul Alphabet (care deţine compania Google) primeşte informaţii detaliate despre căutările pe internet ale utilizatorilor şi locurile în care aceştia se află dacă folosesc telefoane mobile înzestrate cu Android. Transferul acestor informaţii spre Google presupune consumul unor gigabytes (Gb) de date, trafic plătit de utilizatori fără ca aceştia să ştie, prin pachetele achiziţionate de la furnizorii locali de telefonie mobilă.

In opinia expertilor, majoritatea consumatorilor inteleg ce au acceptat când încep să folosească un telefon mobil inteligent. "Unele abonamente sau cartele pot include doar câţiva GB de date, iar dacă Google consumă 1 Gb din aceste date, atunci costul suportat de utilizator este cel mai mare", a declarat David Vaile, preşedintele Australian Privacy Foundation.

AGERPRES

×