x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google dezvoltă ochelarii deştepţi, asemănători cu un iPhone, care au ecran în loc de lentile

Google dezvoltă ochelarii deştepţi, asemănători cu un iPhone, care au ecran în loc de lentile

23 Feb 2012   •   15:59
Google dezvoltă ochelarii deştepţi, asemănători cu un iPhone, care au ecran în loc de lentile

Una dintre cele mai dese incalcari ale normelor de politete din ziua de azi - atunci cand cineva nu se poate abtine sa-si verifice telefonul, desi sta de vorba cu cineva - ar putea lua sfarsit, gratie unei noi inventii care este dezvoltata in laboratoarele Google - ochelarii inteligenti.

Sistemul este simplu - toate informatiile pe care de obicei pasionatii de gadgeturi le verifica pe telefon vor fi disponibile pe una dintre lentilele ochelarilor - atat texte, cat si fotografii, harti sau filmulete.

Potrivit unor angajati Google, care si-au pastrat anonimatul, ochelarii ar urma sa fie scosi pe piata la sfarsitul anului 2012. Ochelarii inteligenti ar urma sa functioneze cu sistemul de operare Android, vor fi dotati cu senzori de miscare si GPS si ar urma sa coste intre 250 si 600 de dolari.

Noutatea sta in felul in care utilizatorii vor naviga pe ecranul de pe lentila - scroll-ul si click-ul urmand sa fie efectuate cu ajutorul miscarilor capului.

Ochelarii ar urma sa dispuna si de o camera care sa monitorizeze ceea ce se afla in fata utilizatorului si eventual sa recunoasca strazi, cladiri sau chiar prietenii din retelele de socializare, afisand numele lor pe lentila.

Potrivit angajatilor Google, unul dintre cei implicati in proiectul ochelarilor inteligenti este Steve Lee, cel care a creat si populara aplicatie Latitude.

×