x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google – “monopol gigant”

Google – “monopol gigant”

10 Ian 2010   •   00:00

Google devine un "monopol gigant", ca Microsoft, şi s-ar putea confrunta cu probleme legale dacă nu va deveni mai transparent în privinţa folosirii datelor utilizatorilor, potrivit ministrului german de Justiţie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.



Operatorul de servicii de căutare pe Internet acumulează o putere prea mare, precum şi informaţii referitoare la cetăţeni, prin intermediul unor numeroase servicii a afirmat Leutheusser-Schnarrenberger într-un interviu pentru revista Der Spiegel, preluat de Reuters.

"Una peste alta, se formează un monopol uriaş, similar Microsoft", a avertizat ministrul
Leutheusser-Schnarrenberger a spus că reacţia sa iniţială este nu de a lua măsuri pentru a opri ceva, ci vrea mai multă transparenţă, astfel încât utilizatorii să ştie ce se întâmplă cu datele lor.

"Companiile au o obligaţie, o mulţime de lucruri trebuie îmbunătăţite. Dacă acest fapt nu se va întâmpla, va trebui să luăm măsuri, în calitate de legislatori", a mai arătat ministrul.

Un purtător de cuvânt al Google din Germania a declarat că transparenţa totală faţă de utilizatori este un element central al activităţii companiei, care lucrează permanent la îmbunătăţirea acesteia.

×
Subiecte în articol: redactie