x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google nu mai vinde Nexus One

Google nu mai vinde Nexus One

21 Iul 2010   •   00:00

Google a renunţat la vânzarea online a primului său telefon mobil inteligent, Nexus One, terminal lansat în ianuarie pentru a concura cu iPhone, produs de Apple.



Google a lansat Nexus One în speranţa că-l va putea vinde direct publicului, printr-un magazin online. Încercarea a eşuat, însă, compania nereuşind să schimbe modelul comercial care domină în SUA, stat unde telefoanele sunt vândute în principal de operatori, precum Verizon Wireless şi AT & T, prin contracte care obligă clienţii să rămână loiali.

Potrivit cnet.com, Google menţionează că Nexus One va continua să fie vândut de parteneri precum Vodafone în Europa şi KT în Koreea.

Google a stabilit ca strategie favorizarea distribuţiei gratuite a SO Android către producătorii de telefoane, pentru a-şi consolida poziţia în sectorul motoarelor de căutare pe Internet.

Microsoft a anunţat la începutul lunii că va renunţa treptat la comercializarea telefoanelor Kin, lansate în aprilie şi destinate în special tinerilor pentru accesarea reţelelor de socializare online.

×
Subiecte în articol: special IT observator