x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google se “lipeşte” de electrocasnice: Android@home

Google se “lipeşte” de electrocasnice: Android@home

de Alexandru Radescu    |    11 Mai 2011   •   17:02

În funcţie de puterea de marketing a producătorilor de electrocasnice şi electronice, casa digitală îşi schimbă aspectul de la un an la altul. Nu neapărat în mod radical, ci prin paşi mărunţi, fie că vorbim de interconectarea echipamentelor, fie de control energetic şi detalii eco.

Iată că Google vrea să domine şi în acest domeniu, odată cu proiectul cu nume de cod "Tungsten”. Sau Android@home după o denumire care să spulbere parte din mister. Dar despre ce vorba?

Inginerii gigantului din Mountain View "echipează” diverse electrocasnice (de la instalaţii de iluminat la maşini de spălat vase) cu o versiune a sistemului de operare Android pentru a putea "comunica” wireless cu un smartphone sau tablet PC dotat cu acest sistemul de operare open source.

"Încă de la început, SO Android a fost conceput pentru a fi utilizabil dincolo de un telefon mobil. Ţinând cont de acest lucru, am dezvoltat Android Open Accessory pentru a-i ajuta pe programatori să vină cu noi accesorii hardware compatibile cu toate echipamentele dotate cu Android”, spune pe blogul său Hugo Bara, Produc Management Director, citat de ibtimes.com

La o recentă conferinţa desfăşurată la San Francisco, reprezentanţi Google au prezentat o tabletă capabilă să controleze instalaţia electrica din casă.

Rămâne de văzut cum vor reacţiona producătorii tradiţionali în domeniu şi în ce măsură vor da dovadă de o flexibilitate în faţa tăvălugului "Google în toate”.

×