x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google se supune autorităţilor chineze

Google se supune autorităţilor chineze

de Cristian Ionescu    |    24 Iun 2009   •   00:00

Reprezentanţii Google au informat guvernul chinez că a îndeplinit cu succes cererile acestora privind blocarea caracteristicii care oferă sugestii la căutări, în numai 24 de ore, potrivit computerweekly.com



De asemenea, Google.cn, versiunea chinezească a platformei a fost şi ea modificată grafic, în urma indicaţiilor primite de la autoritătile chineze.

"Google China nu a efectuat supravegherea necesară în conformitate cu legile şi regulamentele din China, drept urmare un volum mare de informaţii cu conţinut pornografic a intrat în ţara noastră prin intermediul acestui site", se arată în reclamaţia China Internet Illegal Information Reporting Center (CIIRC), autoritatea care reglementează activităţile de acest gen.

După ce a restricţionat rezultatele afişate ale motorului său de căutare, Google a primit ieri instrucţiuni să scoată aplicaţia care dă sugestii referitoare la căutările pe care utilizatorii le pot efectua, în funcţie de termenii introduşi. Cererile au fost îndeplinite în mai puţin de 24 de ore.

×
Subiecte în articol: IT