x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Grecii vor să înregistreze toţi utilizatorii de cartele preplătite

Grecii vor să înregistreze toţi utilizatorii de cartele preplătite

de Cristian Ionescu    |    17 Iun 2009   •   00:00

Ministerul Comunicaţiilor din Grecia a lansat un proiect în cadrul căruia, utilizatorii de cartele preplătite ar trebui să-şi înregistreze identitatea, măsura urmând să ajute la combaterea imigrării ilegale şi a altor infracţiuni, potrivit cellular-news.com

Potrivit ministrului elen al Comunicaţiilor, Evripidis Stylianidis, răspândirea tot mai mare de telefoane cu cartele prepaid oferă o dezvoltare propice pentru criminalitate. "Criminalii care preferă sau au nevoie de telefoane cu cartele preplătite sunt mai ales traficanţii de droguri, contrabandiştii şi santajiştii" a declarat Stylianidis.

Potrivit noilor reglementări, cartelele preplătite nu vor fi activate până când nu vor fi înregistrate de către proprietar la operatorul de telefonie mobilă. În cazul în care parlamentul elen adoptă noile reglementări, utilizatorii de cartele preplătite vor trebui să se înregistreze până la data de 30 iunie 2010.

Potrivit guvernului elen, există aproape 9 milioane de conexiuni active preplătite în Grecia, în timp ce 5 milioane sunt înregistrate ca planuri tarifare (abonamente).

×
Subiecte în articol: IT