x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Guild Wars: Nightfall

Guild Wars: Nightfall

21 Dec 2006   •   00:00
Guild Wars: Nightfall
JOC
In urma cu un an si jumatate, Guild Wars surprindea lumea MMO-urilor prin absenta unei taxe lunare, Arena.net si NCsoft propunandu-si sa isi amortizeze costurile de intretinere a serverelor si plata personalului aferent prin vanzarea de addon-uri. Gandite initial pentru a fi mulate peste jocul original, aceste addon-uri au fost transformate in jocuri de sine statatoare, numite capitole, prima consecinta directa fiind transformarea primului Guild Wars intr-un capitol de sine statator, numit Prophecies.

Factions, capitolul ce i-a succedat lui Prophecies, a fost vandut la fel de bine ca si predecesorul sau, dar, prin prisma a ceea ce a oferit, unele asteptari legate de Nightfall, cel de-al treilea capitol, au fost ceva mai scazute.

Nightfall este compus din doua module: PvE (Player vs Environment) si PvP (Player vs Player). In partea PvE, campania din Nightfall are loc in Elona, un taram care aminteste de perioada faraonilor. Povestea incepe cu infrangerea ordinului Sunspear, punandu-va in postura unui proaspat membru al acestui ordin care trebuie sa ajute la refacerea si reorganizarea acestuia. Misiunea finala este aceea de a deslusi misterul care pune in pericol Elona si de a pune capat acestei amenintari.

IMBUNATATIRI. La fel ca in primele doua capitole, si in campania singleplayer din Nightfall veti beneficia de ajutorul unor NPC-uri, numiti henchmen, dar de cele mai multe ori AI-ul lor lasa de dorit. Pentru a repara acest neajuns, producatorii au introdus un element nou de gameplay: eroii. Bara lor de skill-uri poate fi modificata, un lucru esential atunci cand doriti sa implementati un anumit build in echipa voastra. In al doilea rand, veti putea sa le schimbati armura si sa ii echipati cu alte arme. Veti putea chiar sa le indicati unde sa se duca si sa selectati skillul pe care doriti sa-l foloseasca in acel moment.

In ceea ce priveste PvP-ul, Nightfall beneficiaza de 350 de noi skill-uri, insa multe dintre ele sunt overpowerd.

O alta modificare adusa de Nightfall in PvP este usurinta cu care puteti crea un personaj PvP only. Daca de exemplu aveti un warrior si vreti sa ii schimbati profesia secundara, nu mai e nevoie sa stergeti caracterul si sa faceti altul. La o apasare de buton apare un meniu interactiv in care alegeti o alta profesie secundara si automat veti putea alege din skill-urile acelei categorii.

In Nightfall putem sa ne luptam in PvP si cu ajutorul eroilor. Daca va ganditi la o batalie cu henchmens, nu sunteti prea departe de adevar. Desi e un mod fun de a va juca PvP, uneori este destul de dificil sa aveti grija si la ce aveti de facut in timpul luptei, dar sa acordati atentie si eroilor din echipa proprie, intrucat ei pot influenta definitiv soarta bataliei. Hero vs Hero Arena este un mod care se adreseaza tuturor categoriilor de jucatori, mai ales in cazul in care nu sunt online suficienti membrii din ghilda.

PLUSURI
  • Fara taxa lunara;
  • Doua noi profesii;
  • Introducerea eroilor;
  • Varietate sporita in PvP si PvE;
  • Skill-uri noi.
  • MINUSURI:
  • AI-ul eroilor si a henchmen-ilor;
  • Unele skill-uri sunt prea puternice;
  • Grafica slaba;
  • Orasele sunt prea aglomerate cu jucatori.
  • ×
    Subiecte în articol: nightfall