x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hack-atack la Microsoft Word: Nu deschideţi documentele cu extensia ".RTF"

Hack-atack la Microsoft Word: Nu deschideţi documentele cu extensia ".RTF"

25 Mar 2014   •   22:11
Hack-atack la Microsoft Word: Nu deschideţi documentele cu extensia ".RTF"

Într-un comunicat emis luni de Microsoft Corp., utilizatorii sunt avertizaţi asupra pericolului la care se expun atunci când deschid documente cu extensia .rtf  (RICH TEXT FORMAT) folosite drept capcană de hackeri pentru a infecta sistemul de calcul.

Documentele, descărcate de pe serverele de mail sau de pe dispozitive portabile de memorie, pot transfera controlul calculatorului celor au propagat transmiterea virusului, acesta urmând a face parte dintr-o reţea de tip botnet - folosită de hackeri pentru a efectua operaţiuni ilegale pe Internet - spam, răspândirea viruşilor informatici, fraude.
Îngrijorător este faptul că virusul se poate activa chiar şi atunci când fişierul ce are extensia .rtf este în modul de previzualizare, de exemplu în programul de mailing Outlook.

Ca primă măsură de siguranţă, până la soluţionarea problemei, la care se lucrează, Microsoft recomandă blocarea accesului în sistem a tuturor fişierelor de tip .rtf  până în momentul în care va face un anunţ oficial că pericolul a dispărut..
Microsoft a lansat în acest scop un program utilitar pentru sistemul de operare Windows, pe care îl puteţi găsi la următoarea adresă: https://support.microsoft.com/kb/2953095.
businessinsider.com

×
Subiecte în articol: hacking