x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hacker român: Dupâ Kaspersky, site-ul Bitdefender

Hacker român: Dupâ Kaspersky, site-ul Bitdefender

17 Feb 2009   •   00:00

"Unu", hackerul român care a spart săptămâna trecută site-ul companiei de securitate informatică Kaspersky, a reuşit acum o altă performanţă de acest fel, anunţă softpedia.com. De această dată, "unu" a pătruns în site-ul Bitdefender, printr-o vulnerabilitate identificată la serverul SQL al respectivei pagini de internet.



Potrivit softpedia.com, post-ul hacker-ului român este publicat în limba română, iar atacul nu este documentat în totalitate deoarece acesta este dorit a fi doar un avertisment adresat echipei Bitdefender, susţine hacker-ul.

"Astfel, ştiind că ei citesc ce scriem noi, îi voi informa că au un parametru vulnerabil, care, de această dată nu este pe site-ul web al unui partener, ci pe site-ul web principal al companiei", scrie "unu", citat de softpedia.com.

"Unu" a mai precizat că a postat aceste cuvinte pe un blog deoarece nu a găsit nicio adresă de mail pe site, considerând că este "frustrant şi enervant, în acelaşi timp, că o companie de mărimea Bitdefender nu are o adresă de contact pe website".

În urmă cu o săptămână, "unu" a reuşit să spargă şi site-ul companiei de securitate informatică Kaspersky, obţinând acces la detalii referitoare la clienţii companiei. În mod ironic, creatorii unuia dintre cele mai apreciate programe antivirus au fost, pe 7 februarie, victimele unui hacker de origine română.

În 30 de minute, Kaspersky a reuşit să elimine pericolul. Ţinta atacului a fost site-ul american al companiei de securitate. Hackerul a reuşit să profite tot de o vulnerabilitate în serverul SQL.
antena3.ro

×
Subiecte în articol: IT