x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hacker-ul McKinnon, aproape de extrădare

Hacker-ul McKinnon, aproape de extrădare

11 Oct 2009   •   00:00

După mai mulţ ani de procese, hackerul scoţian care a spart serverele NASA si ale Pentagon-ului pentru a găsi informaţii despre OZN-uri si-a epuizat posibilităţile de recurs în Marea Britanie.



Înalta Curte din Londra a respins apelul facut de Gary McKinnon (43 ani), în cazul extrădării sale în SUA, acolo unde riscă până la 60 de ani de închisoare. Avocaţii lui McKinnon au spus ca vor sesiza Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Curtea a decis că dosarul McKinnon nu reprezintă o "situaţie de drept ce relevă o importanţă publică generală", refuzându-i astfel dreptul de a face recurs înaintea instanţei supreme.

Scoţianul este descris de justiţia americană drept autorul celui mai mare atac informatic din toate timpurile asupra unor reţele militare.

El este acuzat că, din locuinţa sa din nordul Londrei, a spart codurile de securitate a 97 de computere ale marinei, ale forţelor aeriene, ale Pentagonului şi ale NASA, între februarie 2001 şi martie 2002.

McKinnon a asigurat că a făcut acest lucru din curiozitate şi pentru a căuta informaţii despre extratereştri.

Avocaţii britanicului susţin că acesta nu ar trebui extrădat, pentru că suferă de sindromul Asperger, o tulburare înrudită cu autismul, şi că despărţirea de familia sa i-ar putea provoca o psihoză sau l-ar împinge spre sinucidere.

×
Subiecte în articol: redactie