x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hobbitul vine cu Ben Laden

Hobbitul vine cu Ben Laden

09 Noi 2004   •   00:00

Discursurile televizate ale lui Ben Laden atrag atentia a milioane de oameni. Ultimul discurs, aparut cu putin timp inainte de alegerile din SUA, a suscitat comentarii si interpretari in toate colturile lumii.

ALEXANDRU RADESCU

Si pentru ca multa lume dorea sa aiba "la indemana" imagini cu unul dintre cei mai vanati oameni de pe planeta, un scriitor de virus s-a gandit sa profite de curiozitatea si "inocenta" multor utilizatori de Internet.

CAPCANA PENTRU CURIOSI. Expertii in securitate antivirus de la Sophos au detectat si "disecat" virusul W32/Famus - F, care se ascundea intr-un mail al carui text promitea "proaspete" declaratii ale lui Ben Laden, text insotit de rugamintea de a transmite mai departe mail-ul cu pricina.

Interesul fata de pretin sul discurs era potentat de faptul ca ar fi continut cuvintele spuse de Ben Laden dupa realegerea lui George W. Bush.

In clipa in care se dadea click-ul "curios", viermele incerca "sa-si faca de cap" in computer. In codul virusului era un text in spaniola (semnat "El Hobbit") in care se spunea ca este vorba de un protest la adresa incalcarii drepturilor la libera exprimare, iar toate datele de pe hard vor fi sterse.

×
Subiecte în articol: IT